Renovatiezondag 24 september 2023 (Passendale):
reserveer hier jouw plaatsje!
Nieuw & alléén bij Krial : Sectionale poorten in Poederlak!

Renovatiezondag 24 september 2023 (Passendale):
reserveer hier jouw plaatsje!
Nieuw & alléén bij Krial : Sectionale poorten in Poederlak!

Krijg tot 1.250 euro terug bij het automatiseren van je garagepoort

De vernieuwde aanpassingspremie van het Agentschap Wonen-Vlaanderen, die sinds 1 februari 2019 kan aangevraagd worden, is een hart onder de riem voor heel wat 65-plussers die aanpassingswerken willen laten uitvoeren om hen het leven makkelijker te maken. Er zijn twee categorieën werken die in aanmerking komen. De eerste heeft betrekking op technische installaties en sanitaire voorzieningen. De tweede op aanpassingen die de toegankelijkheid van de woning verbeteren. De automatisering van je bestaande toegangsdeur, garagepoort of rolluiken behoort tot de eerste categorie. Ontdek hier hoe je kan profiteren van de aanpassingspremie voor je garagepoort of rolluiken!

Premie tot 1.250 euro
Premie voor automatiseren garagepoort/rolluiken betaalt tot 50% van je investering terug*

Premie garagepoort of rolluiken

Er zijn heel wat premies die je kunnen helpen bij het renoveren of het ‘verbeteren’ van je woning. Helaas is niet iedereen even goed op de hoogte van deze financiële ‘steuntjes in de rug’ en is het ook niet altijd evident om de juiste steunmaatregel te vinden. De wildgroei aan premies en de verschillende overlappingen zaaien verwarring en laten mensen te snel afhaken. Dat is jammer, want met het leven dat steeds duurder wordt, kunnen we allemaal wel een meevaller gebruiken. Wil je weten of je jouw garagepoort of rolluiken kunt laten automatiseren, neem contact op met een KRIAL-expert en kom te weten of je wel of niet in aanmerking komt voor de premie.

Aanpassingspremie bedraagt tot 1.250 euro

Met 1.250 euro kom je al een heel eind. Let wel, de kostprijs van de werken moet, per categorie, minstens 1.200 euro bedragen om aanspraak te kunnen maken op de premie. Krial is een Belgische producent van garagepoorten, maar naast nieuwe poorten is het montageteam van het Passendaalse bedrijf ook gespecialiseerd in het automatiseren van bestaande garagepoorten. Wil je liever een nieuw exemplaar? Dat kan, maar hou er rekening mee dat je enkel de motor in rekening kunt brengen. Om het zijn klanten makkelijk te maken, voorziet Krial een apart attest.

Garagepoort automatiseren met aanpassingspremie
Een automatische garagepoort maakt je woning toegankelijker

Belangrijkste voorwaarden aanpassingspremie

De eerste en belangrijkste is dat je 65 jaar of ouder bent. Maar naast de leeftijdsgrens zijn er nog enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen.

Een overzicht van de belangrijkste vind je hieronder.

 • Je bent 65 jaar of ouder.
 • Je laat de aanpassingswerken uitvoeren aan de eigen woning of aan een woning die je huurt.
 • Je mag twee aanvragen indienen voor dezelfde premie in een periode van 10 jaar. Wel slechts één per categorie. Je hebt met andere woorden geen recht meer op een premie voor het automatiseren van je garagepoort als je al financiële tegemoetkoming hebt gekregen voor aanpassingen aan je badkamer.
 • Heb je al de Vlaamse renovatiepremie ingezet voor de aankoop van je nieuwe garagepoort, dan kan deze factuur of een gedeelte ervan niet meer teruggevorderd worden via de aanpassingspremie.
 • De premie geldt niet voor de aankoop van een nieuwe poort.
 • Voor aanvragen ingediend in 2022 mag het inkomen (en dat van je partner) niet hoger zijn dan 32.980 euro voor een alleenstaande,
  46.170 voor een 65-plusser met een persoon ten laste (te verhogen met 3.700 euro per bijkomende persoon ten laste) en
  46.170 voor koppels (te verhogen met 3.700 euro per bijkomende persoon ten laste).
 • Facturen mogen niet ouder zijn dan 2 jaar op datum van aanvraag.

Voor de andere voorwaarden of meer informatie over de mogelijkheden om jouw bestaande poort of je rolluiken te automatiseren, contacteer de Krial-adviseur en maak een afspraak. Kom tijdens je bezoek ook alles te weten over de premie.

BRONNEN: wonenvlaanderen.be, Agentschap Wonen Vlaanderen

*Premie bedraagt 50% van de aanvaarde kostprijs, met een maximale tegemoetkoming van 1.250 euro. Bedragen worden jaarlijks geïndexeerd.

Meer weten over de premie of hoe je tot 1.250 euro kan terugkrijgen bij het automatiseren van je garagepoort of rolluiken?

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen