Kom langs in onze toonzaal, boek hier uw afspraak
Zomerverlof van 25 juli tot 19 augustus, servicedienst beschikbaar via deze link.

Naar de startpagina

Sectionaalpoort natlakken of poederlakken?

Revolutionair: Poederlakken van sectionale poorten


Tot voor kort was het niet mogelijk om sectionale panelen te poederlakken. Producten die gepoederlakt worden moeten immers drogen in een oven op hoge temperatuur. Bij sectionale poorten is dit nefast voor de PUR-isolatie in het paneel.

Sinds kort hebben wij een techniek ontwikkeld waarbij de poeder op een lagere temperatuur gebakken kan worden en waarbij de isolatie intact blijft. Een hele revolutie in de wereld van garagepoorten.

Wat zijn nu precies de voordelen van poederlak?


Poederlakken is een geavanceerdere methode die de
 voordelen van duurzaamheid en veelzijdigheid biedt zonder de nadelen van natlakken. Hier zijn enkele kenmerken van poederlakken:

  • Het is een techniek waarbij geen oplosmiddelen nodig meer zijn Poederlakken maakt gebruik van droog poeder dat op het metaaloppervlak wordt gespoten. Er zijn geen schadelijke oplosmiddelen betrokken, waardoor het milieuvriendelijker is.
  • Snelle uitharding: Poederlak droogt snel bij verhitting, wat de productietijd verkort.
  • Uniforme laagdikte: Het is gemakkelijker om een uniforme en precieze coating te bereiken met poederlak, wat uiteraard een mooie & foutloos paneeloppervlak betekent.
  • Duurzaamheid: Poederlakken biedt een langdurige bescherming tegen corrosie, UV-straling en bijgevolg kleurverlies.
  • Doordat de lak een stuk harder is na het drogen is de lak ook veel steviger en krasvaster dan natlak.

Krial is een voorloper in het aanbieden van hoogwaardige gepoederlakte garagepoorten. We begrepen de voordelen van poederlakken al vroeg en hebben deze innovatieve technologie geïntegreerd in ons productieproces.

Enkele redenen waarom een Krial-poort een goede oplossing is:

  • Duurzaamheid: Krial-poorten zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden, roest en verkleuring, waardoor ze jarenlang meegaan zonder veel onderhoud.
  • Kleuropties: Met poederlakken kunnen Krial-poorten in verschillende kleuren worden aangepast, zodat ze perfect passen bij de stijl van je huis.
  • Milieuvriendelijk: Krial geeft om het milieu en gebruikt milieuvriendelijke poederlakken zonder schadelijke stoffen.
  • Maatwerk: Krial begrijpt dat elk project uniek is, dus bieden ze maatwerkoplossingen voor poorten om aan specifieke eisen te voldoen.

Conclusie


Terwijl natlakken nog steeds relevant is voor bepaalde toepassingen, biedt poederlakken veel meer voordelen, zoals milieuvriendelijkheid, duurzaamheid, kleurvastheid, krasbestendigheid en een mooi egaal oppervlak. 

Krial is een toonaangevend bedrijf dat deze voordelen benut en hoogwaardige gepoederlakte poorten aanbiedt. Als je op zoek bent naar duurzame en esthetisch aantrekkelijke poorten, overweeg dan zeker Krial als je eerste keuze.

Nadelen van natlak


Poorten in natlak zijn veel meer onderhevig aan UV-straling en als gevolg daarvan zal de poort gaan verkrijten. Het kleur wordt dof en een grijze waas verschijnt waar vroeger een mooi egaal kleur was. Een spijtige zaak voor uw woning natuurlijk.

Bij het wassen krijgt het water algauw het kleur van de poort. De gevoeligste kleuren hiervoor zijn groen, rood en blauw en eventuele varianten. Deze kleuren bevatten veel pigment en zijn gevoeligst voor zonlicht.
Meer weten?

Kom langs in onze toonzaal en leer er alles over