Kom langs in onze toonzaal, boek hier uw afspraak
Zomerverlof van 25 juli tot 19 augustus, servicedienst beschikbaar via deze link.

Naar de startpagina

Kostprijs van rolluiken: deze factoren bepalen de prijs


Een rolluik is een ideale oplossing voor iedereen die op zoek is naar zonwering, privacy en extra isolatie. Deze luiken komen in allerlei verschillende soorten en maten, wat natuurlijk van invloed is op de prijs. Wil je weten welke prijzen rolluiken hebben? Dan kom je waarschijnlijk altijd een ander antwoord tegen. Het is daarom goed om op de hoogte te zijn van de verschillende factoren die de prijs bepalen.

1. De montage


Het spreekt eigenlijk voor zich, maar hoe makkelijker een rolluik te installeren is, des te lager de prijs zal zijn. Zo is het bij sommige rolluiken noodzakelijk om het venster of de gevel aan te passen, zodat er genoeg plaats is voor de omkasting. Dit vergt veel werk en zorgt er daarom voor dat de rolluiken duurder worden. Dit geldt niet wanneer je onze voorzetrolluiken uitzoekt. Deze monteer je namelijk gewoon tegen het raam, zonder ingrijpende verbouwingen. 

2. Extra isolatie


Het grote voordeel van onze rolluiken is dat ze hitte en kou buiten de deur houden. Ze werken als een soort extra isolatielaag voor je woning en zijn daardoor de ideale keuze wanneer je energie wilt besparen. Sommige rolluiken hebben een extra isolerende werking. Dat betekent dat ze van speciale materialen gemaakt zijn.

3. Bediening


Er zijn verschillende manieren waarop je rolluiken kunt openen of sluiten. De goedkoopste varianten werken met een handmatig mechanisme. Hierbij gebruik je een simpele katrol waarmee je het rolluik eenvoudig bedient. Wil je liever geen zwaar werk verrichten? Dan zijn elektrische rolluiken een goede optie. Doordat deze met een motor werken zijn ze makkelijker in gebruik.

4. Materiaal


Vroeger waren rolluiken gemaakt uit hout. Die tijd is definitief gepasseerd. Vandaag kiest 95% van de consumenten voor aluminium. Het is onderhoudsvriendelijk, stevig, licht en veilig. Daarom trekken we bij Krial resoluut de kaart van rolluiken uit aluminium.

5. Inbraakbeveiliging


Rolluiken zijn niet alleen prettig voor je eigen wooncomfort, maar houden ook ongewenste gasten buiten de deur. Het is dan wel belangrijk om speciale rolluiken aan te schaffen die ook inbraakbeveiliging bieden. De rolluiken moeten dan voorzien zijn van anti-optilveren. Dankzij deze veren is het niet mogelijk om het rolluik van bovenaf op te rollen, waardoor inbrekers gemakkelijk tegen worden gehouden. De optilbeveiliging van Krial is zowat de stevigste op de markt. Kom gerust eens proberen in één van onze toonzalen.

De ideale rolluiken op maat gemaakt


Er is duidelijk genoeg keuze op het gebied van rolluiken. Wat voor materiaal, kleur of bediening je ook zoekt: je vindt het allemaal bij Krial. Wij hebben namelijk een ruim assortiment aan voorzetrolluiken die ontzettend makkelijk te monteren zijn. 
Meer weten?

Kom langs in onze toonzaal en leer er alles over