Opendeur op 20 april, boek hier uw afspraak!

Opendeur op 20 april, boek hier uw afspraak!

Inbrekers buiten houden via deze 10 tips

Het aantal woninginbraken zit de laatste jaren in een dalende lijn. Waar we in 2014 nog 199 woninginbraken per dag noteerden, is dat cijfer in 2017 afgenomen tot 'slechts' 148 woninginbraken daags. Ongeveer 1,2% van de Belgische woningen wordt dan ook jaarlijks slachtoffer van een woninginbraak. Dat cijfer is niet mals. Gelukkig kunnen wij alvast tien tips meegeven om de kans op een inbraak in jouw woning te minimaliseren.

tips tegen inbrekers

# 1. Zorg voor een goede verlichting

Inbrekers zijn vooral op zoek naar woningen waar zij vrij spel kunnen krijgen. Door ook je huis te verlichten wanneer je er niet bent, schrik je inbrekers af. Buitenverlichting met bewegingssensoren is ook ideaal om bespiedende inbrekers af te schrikken. Binnenin kies je dan beter voor variatie. Timers zijn een goede eerste stap maar inbrekers zullen al snel een patroon zien ontstaan. Weet daarom dat er speciale timers bestaan die een willekeurige interval gebruiken. Zo'n timers zullen een grotere afschrikwaarde hebben.

# 2. Kies voor een bewoonde indruk

Verlichting is natuurlijk niet doeltreffend indien de woning verder een onbewoonde indruk nalaat. Een overvolle brievenbus is bijvoorbeeld een trekpleister voor inbrekers en krakers. Vraag daarom aan jouw vriendelijke buren of zij af en toe de brievenbus willen komen legen. Misschien kan nonkel Mark het gras komen afrijden en tante Erna af en toe eens de rolluiken op- en neerlaten?

# 3. Plaats je inboedel niet in de etalage

Heb je net een peperdure televisie aangekocht? Hoe aanlokkelijk het ook lijkt: vul de lege doos niet met papier om hem dan op de stoep te plaatsen. Op die manier weet iedereen welk mooi, nieuw en duur exemplaar je net in huis hebt gehaald. Beter is het om de doos te verscheuren en het in een neutrale papierdoos buiten te plaatsen voor de afvaldiensten.

# 4. Bied geen helpende hand

Inbrekers hebben niet altijd materiaal op zak. Meestal vinden ze wat ze nodigen hebben gewoon bij het slachtoffer. Een tuinhok met een hele resem aan hamers en schroevendraaiers? Niet eens op slot? Dat klinkt als muziek in hun oren. Ook ladders verstop je maar beter en een sleutel laat je niet zitten aan de binnenkant van de deur.

# 5. Sluit alles goed af

Wanneer je niet thuis bent sluit je je ramen en deuren volledig. Klinkt logisch? Velen laten hun raam op kiepstand staan als ze niet thuis zijn. Toch is dat geen goed idee: inbrekers verschaffen zich zo veel eenvoudiger toegang tot jouw woning. Het gaat zelfs zo ver dat sommige verzekeraars categoriek weigeren uit te betalen indien de ramen op kiepstand stonden. Een gewaarschuwd man is er twee waard.

# 6. Een goede buur is beter dan een verre vriend

Reken op jouw buren om de veiligheid van jouw woonst te garanderen. Een goede buur zal sneller onregelmatigheden opmerken dan een verre vriend. Elkaars huis in de gaten houden loont ook effectief. Niet geheel onlogisch dat buurt(informatie)netwerken steeds populairder worden.

# 7. Maar een hond is nog steeds onze beste vriend

Een waakhond is nog steeds het beste middel om inbrekers op afstand te houden. Natuurlijk moet je dan wel een hond in huis hebben en moet het beest wel voldoende geschoold zijn. Misschien toch maar eens bij de plaatselijke hondenschool langsgaan? Een bijkomstige en logische tip: een Duitse herder zal nog steeds een grotere afschrikkingskracht hebben dan een chihuahua.

# 8. Kies voor een alarmsysteem

Een van de beste middelen is natuurlijk nog steeds een alarmsysteem. Aangevuld met camera's kan je alles goed in de gaten houden. Breng dan wel een duidelijke sticker aan, want een anti-inbraaksysteem heeft in de eerste plaats een grote afschrikkende werking.

# 9. Plaats ook rolluiken

Aangezien glaswerk een van de meest eenvoudige manieren is om zich toegang te verschaffen tot een woning, kunnen rolluiken voor een extra beschermlaag zorgen. Gaat het om elektrische rolluiken, dan kan je trouwens gewoon een timer opstellen opdat tante Erna niet langer langs hoeft te komen. Extra handig, toch?

# 10. Vergeet ook de garage niet

In de praktijk blijkt de garage de favoriete locatie te zijn voor inbrekers. Ze kunnen er hun wagen kwijt en kunnen hem er stiekem inladen. Oude kantelpoorten hebben vaak scharnieren aan de buitenzijde. Dat maakt het voor inbrekers heel eenvoudig om er in te breken. Misschien toch maar kiezen voor een veiligere sectionaalpoort? Goed idee, maar plaats dan ook het ontgrendelingssysteem achter slot en grendel. In het andere geval geef je de inbrekers alsnog een handige vluchtweg.

krial-inbraakpoging_992789d50bf04f6f8c299cee191d8ba1 (2)
Meer weten? Contacteer ons geheel vrijblijvend voor meer informatie!

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen