Toonzaal open, boek hier uw afspraak!

Toonzaal open, boek hier uw afspraak!

Duurzame poorten, deuren en terrasoverkappingen

Duurzame producten hebben een langere levensduur, dat is een feit. Duurzaamheid behelst echter meer dan enkel kiezen voor ecologische materialen. Hoe kan je een groene filosofie prediken als je als bedrijf niet nadenkt over hoe je zelf je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk kunt houden? Niet. En dat heeft Krial goed begrepen. De Belgische fabrikant van poorten, deuren en terrasoverkappingen doet er alles aan om zo weinig mogelijk energie te verbruiken en om zo ‘groen’ mogelijk te produceren.

Duurzaam hout
Krial gebruikt duurzame houtsoorten

Krial neemt groene maatregelen

Duurzame ledverlichting met timers

Een van de eerste stappen naar een groenere bedrijfsvoering was de ‘relighting’ van de toonzaal van Krial. In de showrooms schakelde men over van een klassieke tl-verlichting op ledverlichting met timers. Die omschakeling is een zegen voor de energiefactuur. De energie die ledlichten opslorpen is bijna gedeeld door tien in vergelijking met klassieke verlichting. De lichten blijven, dankzij de timers, trouwens ook niet nodeloos branden. Dat scheelt.

ledverlichting in de toonzaal
De toonzaal werd uitgerust met duurzame ledverlichting

Zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen op je dak leggen: het blijft een van de betere investeringen die je kan doen en het laat toe om de energiefactuur voor een groot stuk in te perken. Met zijn zonnepanelen voorziet Krial voor zo’n 80% in eigen energiebehoefte.

Duurzame bedrijfsvoering staat hoog bovenaan het prioriteitenlijstje van fabrikant Krial

Accumulatie maakt plaats voor warmtepompen

De showroom in Passendale werd vroeger verwarmd met accumulatieverwarming. Om zich te wapenen voor de toekomst koos Krial ervoor om het oude verwarmingssysteem te vervangen door warmtepompen. Een slimme keuze, want warmtepompen worden al langer naar voren geschoven als het verwarmingssysteem van de toekomst. Met zijn warmtepompen kan Krial nu een pak efficiënter verwarmen.

Containers voor elk type afval

Duurzaam afvalbeheer is enorm belangrijk voor Krial. In de productiehal staan heel wat containers die helpen om alles correct te kunnen recycleren. Vrijwel alles wordt gesorteerd en in specifieke containers gedeponeerd. Er is een container voor metaal, sandwichpanelen, glas, steenafval, piepschuim, plastic, aluminium, ...

Voor houtafval zijn er zelfs twee containers voorzien. Eentje voor behandeld hout, een ander voor puur houtafval.

Duurzame producten vragen ecologische materialen en afwerking

Watergedragen lakken zijn milieuvriendelijker

Een andere inspanning die een grote impact heeft, is het gebruik van verven zonder solventen, ook wel watergedragen lakken genoemd. Verf op basis van water heeft heel wat goede karakteristieken, maar de voornaamste is toch dat het gebruik ervan een pak duurzamer is en dus beter voor het milieu.

Verven zonder solventen
Kleuren doet Krial met watergedragen lakken

Duurzame houtsoorten

Voor poorten opteert Krial voor houtsoorten met een hoge duurzaamheidsklasse. De Afrikaanse hardhoutsoorten afzelia (zeer duurzaam) en afrormosia (duurzaam tot zeer duurzaam) zijn het populairst. Thermowood is dan weer een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout, maar met eenzelfde duurzaam karakter.

Duurzame plaatsing

De productie en de materialen mogen nog zo duurzaam zijn, als de plaatsing niet gebeurt door professionals en volgens de regels van de kunst, dan kan dat een impact hebben op de levensduur van je poort, terrasoverkapping of deur. Krial werkt met stielmannen en -vrouwen die in de loop der jaren heel wat ervaring en knowhow hebben verzameld. Dat betekent met andere woorden dat je zeker kan zijn van een correcte plaatsing en onderhoud.

Duurzame installatie
Een duurzame plaatsing door professionele vakmannen

Op zoek naar een duurzame deur, poort of terrasoverkapping van Belgische makelij? Of wens je meer informatie over ons aanbod? Maak een afspraak en laat een van de KRIAL-experts je bijstaan in je zoektocht naar de beste oplossing voor jouw vraagstuk.

WhatsAppImage2020-07-16at20_35_44_4b5bdb9658263050fd136b5540c840d6
Meer weten over de duurzame oplossingen van Krial?

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen