Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

Wat is een sectionale poort en wat kost dat?

De klassieke garagepoort, de kantelversie, is niet langer de standaardoplossing voor het afsluiten van je garageruimte. De sectionale poort heeft al een tijdje de nummer 1-positie te pakken en dat is niet zonder recht en reden. Maar laat ons beginnen bij het begin. Wat is dat nu precies een sectionaalpoort? En misschien nog belangrijker: hoeveel kost zo’n poort? In dit artikel geven we je een overzicht van de voordelen, een indicatie van de kostprijs, kom je te weten waarom je best een poort kiest van Belgische makelij en bieden we een bijzondere promotie aan.

Sectionaalpoorten van Belgische makelij
Sectionale poorten zijn de nieuwe standaard geworden

Wat is een sectionale poort

Misschien wel de belangrijkste vraag waarop je een antwoord zoekt: Wat is dat nu een sectionale poort? Sectionaal betekent in secties onderverdeeld. En secties, dat zijn onderdelen. In het geval van een sectionale poort gaat het over horizontale panelen die verbonden zijn door scharnieren. De panelen kunnen hierdoor onderling van elkaar bewegen, wat een belangrijk voordeel oplevert: de poort kantelt niet, maar schuift. Je kan je wagen dus bijna tot tegen je poort parkeren, en dat zowel buiten als binnen in je garage. Er steekt nooit een onderdeel uit, de poort de rail volgt waarop hij loopt.

Meer weten over de sectionale poorten van Krial? Download de brochure.

Je oude poort vervangen door een nieuwe: zo doen we dat

Belangrijkste voordelen sectionale poort

In vergelijking met de klassieke garagepoort kan de sectionale poort uitpakken met tal van extra voordelen.

Een sectionale poort van Krial is

  • beter beschermd tegen inbraak
  • geïsoleerd volgens strenge eisen (PUR 42 mm, k-waarde van 05W/m2K, dichtheid 40 kg/m3)
  • energiebesparend
  • ruimtebesparend
  • veiliger dan een standaardpoort
  • weersbestendig
  • snel
  • vanop afstand bedienbaar
  • onderhoudsvriendelijk
  • ...

De onderdelen van je sectionaalpoort

De panelen

Krial-poorten zijn er in verschillende formaten, belijningen, structuren, kleuren en materialen. Wat materialen betreft, heb je de keuze tussen gelakt staal, hout en een sectionale poort bekleed met aluminium. Heb je specifieke wensen over de kleur, dan biedt Krial een kleurenwaaier aan met meer dan 2 000 kleuren. Toch liever een houten poort? Krial werkt met duurzame tropische hardhoutsoorten die behandeld zijn voor alle weersomstandigheden. Wil je een specifiek formaat dat afwijkt van de standaardafmetingen? Maak een afspraak en ontdek onze aanpak voor jouw poort op maat.

Match je nieuwe voordeur met nieuwe poort
Match je nieuwe voordeur me je nieuwe poort

De motor

De motor is het hart van het poortensysteem. Daarom opteren we uitsluitend voor ‘Deutsche Gründlichkeit’. De Duitse kwaliteitsmotoren halen een perfecte score. Ze zijn geruisloos, verbruiken nauwelijks energie, zijn snel en vanop afstand bedienbaar. Daarenboven kan je kiezen voor slimme oplossingen zoals een draadloos anti-vandalisme codeklavier of een biometrische vingerscanner. Wil je je sectionale poort bedienen met je smartphone, dan kan dat door te opteren voor een ‘smart garage unit’.

We geven je graag meer toelichting tijdens een afspraak in onze showroom.

De ene motor is de andere niet

Andere onderdelen van je sectionale poort

Een ketting is maar zo sterk als zijn zwakste schakel. Je mag nog de beste panelen hebben en een motor die zijn gelijke niet kent, als de andere onderdelen van inferieure kwaliteit zijn, dan kunnen we onze belofte van producent van de beste sectionale poorten nooit hard maken. Daarom kiezen we voor onderdelen waarvan we weten dat ze quasi feilloos zijn. Met bijna 50 jaar ervaring weten we wat werkt en wat niet. De meeste onderdelen vallen ook onder garantie, met een minimum van 5 jaar op o.a. loopwielen en scharnieren, tot 10 jaar op lakwerk en fabrieks- en materiaalfouten.

Veiligheid boven alles

Alle poorten van Krial dragen het CE-label. Dat betekent dat ze officieel erkend zijn als veilig product. Onze sectionale poorten zijn voorzien van een automatische noodstop, vingerknelbeveiliging en optilbeveiliging, wat maakt dat het risico op ongevallen of schade aan voorwerpen die zouden gekneld zitten onder/tussen de poort tot een absoluut minimum beperkt is, zoals vastgelegd in de Europese wetgeving.

Hoeveel kost een sectionale poort?

Een sectionale poort is een relatief goedkope investering die kan zorgen voor een grote opbrengst. Zoals je eerder kon lezen, biedt een sectionaalpoort extra bescherming tegen inbraak en zorgt hij voor een besparing op je energiefactuur dankzij de hogere isolatiewaarden. Voor een nieuwe sectionale poort, standaarduitvoering, betaal je tussen de 2 000 à 3 000 euro, afhankelijk van de keuzes die je maakt. Ontdek hier de prijsbepalende factoren van een poort.

Interesse in een instappakket voor minder dan 2 000 euro? Ontdek snel onze promotie.

Wil je weten of je aanspraak maakt op een premie voor het laten automatiseren van je bestaande poort? Lees dan zeker ook het artikel ‘Krijg tot 1.250 euro terug bij het automatiseren van je garagepoort’.

Waarom kiezen voor een sectionale poort van Belgische makelij?

Belgische producten staan garant voor kwaliteit. Als je koopt bij een Belgische fabrikant, dan gaat dat gepaard met tal van extra voordelen. Zo kan je rekenen op een correcte opvolging, op jarenlange ervaring met het bedenken van oplossingen op maat en het vakmanschap dat inherent is aan een fabrikant met bijna een halve eeuw ervaring.

Op zoek naar een voordeur in dezelfde stijl als je nieuwe poort? Download onze brochure met ons aanbod deuren.

2014-03-1914_27_42_cd3adcaf7a3bbc6681b1faa2095bcb94
Wil je een sectionale poort op maat of heb je specifieke wensen of vragen?

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen