Kom langs in onze toonzaal, boek hier uw afspraak
Zomerverlof van 25 juli tot 19 augustus, servicedienst beschikbaar via deze link.

Naar de startpagina

Welke factoren bepalen de prijs van je poort?

Elke poort is anders. Dat spreekt voor zich. Denk maar aan het materiaal dat gebruikt wordt, de graad van afwerking, de snufjes die je voor ogen hebt, de bediening, de motor … Hoe specifieker je wensen, hoe sneller de prijs oploopt.

Je garagepoort verdient een even goede bescherming als je voordeur


De voordeur vindt iedereen belangrijk. En het is hier dat vaak de meeste aandacht naartoe gaat. Maar minstens even belangrijk is de garagepoort. Nog al te vaak wordt vergeten dat hier ook kostbare goederen worden in opgeborgen en dat de garagepoort in heel wat gevallen een toegangspoort is tot de woning. Investeren in een performante en degelijke garage-afsluiting is met andere woorden zeker geen ‘weggesmeten geld’. Krial geeft graag advies bij de aankoop van een nieuwe poort.

Hoe groter je poort, hoe duurder


Even een open deur intrappen: hoe meer materiaal er nodig is om je poort te bouwen, hoe hoger de factuur. De standaardmaten voor een garage waarin één enkele wagen moet kunnen staan, zijn: 2,2 meter hoogte en, 2,6 meter breed. Wil je twee auto’s kwijt, dan moet de garage, en bijgevolg de poort, uiteraard een pak breder zijn, bij voorkeur dubbel zo breed.

Een poort uit hout, metaal of kunststof


Is een poort bekleed met hout of aluminium duurder dan een poort uit gelakt staal? De regel is dat hoe zwaarder de uitvoering van de poort, hoe meer vermogen er verwacht wordt van de motor die de poort aandrijft. En hoe krachtiger die motor, hoe meer die kost. Wat hier ook speelt is bijvoorbeeld het soort hout waarmee je de poort bedekt wilt zien. Het spreekt voor zich dat een hardere houtsoort duurder is dan een zachte en dat hout dat duurzaam werd geoogst eveneens een pak meer kost dan hout dat niet het keurmerk draagt. Kies voor Europees of tropisch hardhout en maak je keuze uit verschillende types bekledingen: van brede of smalle planchetten tot een blokprofiel of wisselende profielen. Wil je je gevel mooi laten aansluiten op je poort of vice versa, dat kan! Hou er dan wel rekening mee dat deze keuze zich zal vertalen in een duurder kostenplaatje.

Sectionaalpoort, garagerolluik of een creative concept?


Het type garage-afsluiting is eveneens prijsbepalend. Een creatief concept, een oplossing op maat met een architecturale meerwaarde, zal je meer zal kosten dan een standaardpoort met een motor die net zwaar genoeg is. Een standaard sectionale poort zal je gauw zo’n 1.800 kosten. Hoe meer snufjes, extra’s of a-typische afwerkingen je vereist, hoe hoger de finale prijs zal zijn.

Gadgets en snufjes drijven de prijs van je poort op


Het zal je niet verwonderen dat hoogtechnologische bedieningen, inbraakwerende maatregelen en allerlei extra’s de kostprijs stelselmatig doen oplopen. De standaardoplossingen van Krial bieden eigenlijk al veel extra’s. Staat bedieningsgemak, snelheid en veiligheid bij jou bovenaan het prioriteitenlijstje, dan zijn er nog heel wat extra opties en mogelijkheden die inspelen op jouw specifieke vereisten.

Hoe kostelijk is de montage van je poort?


Daar geldt één regel: hoe complexer de installatie, hoe hoger de kostprijs. Kan je zelf iets doen om de prijs te drukken? Dat kan. Als de monteurs van Krial meteen aan de slag kunnen, zonder daarbij eerst de oude poort te moeten uitbreken, dan spaar je al heel wat tijd en kosten uit.

Neem de juiste beslissing op basis van correcte informatie


Een goede poort is een essentieel onderdeel van je huis. Dat wordt nog te vaak onderschat. Daarom vindt Krial het belangrijk dat je je beslissing kan maken op basis van de juiste informatie. En die correcte informatie kan je sprokkelen tijdens een gesprek met een van de Krial-experts in de showroom. 

Wil je voorbereid zijn voor je op gesprek gaat? Neem foto’s mee van de huidige situatie en noteer de afmetingen van de bestaande poort of opening.
Meer weten?

Kom langs in onze toonzaal en leer er alles over