Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

7 effectieve manieren om schaduw te creëren

Op de heetste dagen van het jaar is een beetje schaduw altijd wel welkom. Maar schaduw creëren, hoe doe je dat precies? Er zijn tegenwoordig talloze manieren waarop jij je tuin en woning koel houdt. Bij Krial heb je de keuze uit maar liefst zeven verschillende soorten zonwering die allemaal even effectief zijn. Zo kan jij altijd comfortabele schaduw creëren.

schaduw creëren

1. Screens

Screens bieden een subtiele vorm van zonwering die je bovendien extra privacy geeft. De strakke look van deze zonwering spreekt veel mensen aan en past bovendien perfect bij een modern interieur. Screens worden daarnaast in allerlei soorten kleuren en prints geleverd, zodat er altijd een model is dat bij jouw woning past.

2. Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn de ideale keuze wanneer je je woning graag volledig wilt kunnen verduisteren. Bovendien fungeert het stevige materiaal als een extra isolatielaag voor je huis. Zo heb je niet alleen in de zomer profijt van deze zonwering, maar ook in de winter. Het installeren van deze voorzetrolluiken is bovendien erg eenvoudig, aangezien ze gewoon aan de buitenzijde van je raam worden bevestigd.

3. Verandazonwering

Voor veel mensen is een eigen veranda een echte droom. Het is een prachtig plekje om het hele jaar door van je tuin te genieten. In de zomer worden veranda's alleen erg heet, vooral wanneer ze veel glas bevatten. Speciale verandazonwering voorkomt dit probleem. Met een druk op de knop komt de zonwering tevoorschijn, waardoor je de hitte moeiteloos tegenhoudt.

4. Terraszonwering

Je terras is de ideale plek om te ontspannen in de zomer. Je houdt deze plek aangenaam door schaduw te creëren. Dit doe je met behulp van terraszonwering. Deze vorm van zonwering bevestig je aan de gevel van je woning, waarna je de zonwering moeiteloos in- en uitschuift. Subtiel en makkelijk in gebruik: dat is terraszonwering.

5. Terrasoverkapping

Krijg jij geen genoeg van je tuin en wil je het liefst altijd buiten zitten? Dan is een terrasoverkapping de ideale investering voor jou. Dankzij deze overkapping geniet je zelfs in de regen van je achtertuin. Met behulp van speciale screens kan je bovendien altijd schaduw creëren onder deze overkapping.

6. Buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën zijn de ideale vorm van zonwering voor iedereen die graag de controle heeft. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoeveel licht je doorlaat met deze jaloezieën. Dankzij hun hoge kwaliteit houden ze hitte tegen en bieden ze extra isolatie in de wintermaanden. Bovendien zien buitenjaloezieën er ontzettend stijlvol uit.

7. Vensterzonwering

De ramen van je woning laten veel hitte door in de zomer. Dit voorkom je met behulp van vensterzonwering. Deze luifels kunnen op vrijwel ieder raam worden geplaatst en zorgen ervoor dat je nog steeds een mooi uitzicht hebt over je tuin. Je vindt ze in talloze kleuren en patronen bij Krial.

kriam-blog-zonnewering-buitenjaloezieen_924d370aa31716739ffb2e9da9d0cd14
Heb je interesse? Kom dan langs bij de showroom, vraag een gratis offerte aan of neem een kijkje in onze brochures.

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen

Geen zin in gesleur met parasols? Kies voor zonwering

Het is natuurlijk ontzettend fijn wanneer de zon tevoorschijn komt. De temperaturen stijgen en het is heerlijk vertoeven in je eigen achtertuin. Het nadeel is dat je het binnen de kortste keren veel te warm krijgt, vooral op hete zomerdagen. Daarom is het veilig en gezond om altijd een stukje schaduw in je tuin te hebben. Een parasol is een optie, maar deze zijn lang niet zo praktisch als je zou denken. Gelukkig zijn er andere manieren waarop jij het hoofd koel kan houden in de zomer.

De nadelen van een parasol

Iedereen die regelmatig een parasol opzet in de zomer weet het al: er lijken bijna meer nadelen dan voordelen aan te zitten. Zo is het iedere keer weer een hele klus voordat je je parasol tevoorschijn hebt gehaald. Misschien moet je hem uit je tuinhuisje halen of staat hij ergens verstopt in je garage. Vervolgens is het tijd voor de volgende zware klus: de parasol precies op de juiste manier neerzetten. Hoe zorg je ervoor dat je voldoende schaduw hebt, precies op de plek waar jouw tuinstoelen staan? Als de parasol eenmaal staat, moet je hem na een tijdje weer verzetten, want de zon kruipt langzaam maar zeker weer in beeld. Met een parasol krijg je dus duidelijk niet de onverstoorde rust waar je zo graag naar op zoek bent.

De oplossing? Zonwering voor buiten

Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende alternatieven te vinden voor de traditionele parasol. Bij Krial heb je de keuze uit talloze soorten zonwering die allemaal geschikt zijn voor buiten. Zo is het mogelijk om een fijn afdakje te creëren met behulp van terraszonwering. Deze doeken bevestig je aan je muur en rol je gewoon uit op het moment dat de zon schijnt. Zo ontstaat er een mooi afdak waaronder jij geniet van heerlijke schaduw. Wil je weer even lekker in de zon liggen? Dan klap je de zonwering gewoon weer in.

Uiteraard is een terrasoverkapping ook een ideale keuze wanneer je snel en gemakkelijk in de schaduw wilt zitten. Deze overkappingen zien er modern en stijlvol uit. Door doeken in de overkapping te installeren, heb jij in een mum van tijd schaduw gecreëerd in je achtertuin. Een bijkomend voordeel van deze terrasoverkappingen is dat ze je ook beschermen tegen regen. Zit het weer dus een keer tegen? Zelfs dan zit jij gewoon in je tuin met een goed boek en een lekker drankje.

Zonwering die bij jou past

Bij Krial hebben we allerlei verschillende soorten zonwering die stuk voor stuk iets unieks te bieden hebben. Of je nu op zoek bent naar lichtdoorlatende screens, verandazonwering of schaduw wilt creëren onder je overkapping: je vindt het bij ons. Met zonwering in alle kleuren, stijlen en formaten is er voor ieder wat wils.

krial-blog-terrasoverkapping_3f9f5557732c080926324b27e4c85209
Bekijk dus onze inspirerende brochures of kom gerust een keer langs bij onze showroom om je gratis te laten adviseren!

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen