Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Boek hier uw afspraak op ons opendeurweekend & op 2 & 3 maart:

Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Boek hier uw afspraak op ons opendeurweekend & op 2 & 3 maart:

Airco overbodig met juiste zonwering

Als we moeten voortgaan op afgelopen zomers, dan zetten we ons best nu al schrap voor wat komen zal. Of we we over de 40 graden gaan en opnieuw warmterecord na warmterecord zullen breken, valt nog af te wachten. Feit is wel dat de zomers warmer worden en dat hittegolven niet langer een uitzondering zijn. Maar om nu met z’n allen massaal in airconditioning te investeren om de komende broeierige zomers makkelijker te kunnen uitzweten, is misschien net een brug te ver. Een doordachte zonwering is sowieso een goed alternatief. In sommige gevallen is het zelfs een betere en goedkopere oplossing.

Zonwering van Krial
Screens houden je huis fris tijdens de warmste zomerdagen

Wacht niet tot de zomer om zonwering te kopen

Je wapenen tegen oververhitting doe je vooraf

De meesten onder ons hunkeren al sinds de eerste winterprikken naar een warme en lange zomer. Dat het er ook in onze contreien zeer heet aantoe kan gaan, zijn de meeste mensen na een periode van miezerig weer en vriestemperaturen vergeten. Want voorbereidingen of maatregelen tegen een dreigende oververhitting van de woning, die stellen mensen vaak uit tot het ‘te laat’ is. Beste bewijs zijn de pieken in de verkoop van aircotoestellen na de aankondiging van een hittegolf of dagen waarin de temperaturen dreigen op te lopen tot (ver) boven de 30°C.

Wachttijden bij Belgische installateur zonwering beperkt

Een aircotoestel of een ventilator kopen, dat kan snel. Een aircosysteem laten installeren, daarvoor moet je al kunnen rekenen op de goodwill van een vaak drukbezette airco-installateur. Hetzelfde geldt deels voor de installatie van screens, rolluiken, jaloezieën en andere zonwering. Er is een wachttijd, waardoor het zeer moeilijk is - lees onmogelijk - om nog voor de aangekondigde ‘hittegolf’ je woning te laten uitrusten met screens of andere zonwering. Krial installeert screens van Duitse makelij. Zo ben je niet enkel zeker van de kwaliteit, je geniet via Krial ook nog eens van een garantie tot 5 jaar en kortere levertermijnen.

Wil je de heetste zonnestralen blokken en je woning fris houden tijdens de warmste dagen van het jaar? Maak een afspraak en ontdek o.a. onze screens, rolluiken en jaloezieën.

Screens van Krial
De juiste zonwering biedt architecturale meerwaarde
“Het grote voordeel wanneer je kiest voor Krial is dat je niet enkel zeker bent van de kwaliteit en een garantie tot 5 jaar, je kan eveneens rekenen op korte levertermijnen”

Wanneer airco, wanneer zonwering

In bepaalde omstandigheden of situaties, denk maar aan kantoorgebouwen of ziekenhuizen bijvoorbeeld, is airconditioning echt wel aangewezen. Maar in een particuliere woning is airco eigenlijk geen must. We wonen tenslotte niet in een subtropisch gebied of in het land van de eeuwige zomer.

Een airco zal ongetwijfeld zijn nut bewijzen, ook bij je thuis. Maar weet dat er ook handige, meer betaalbare alternatieven bestaan die niet enkel je huis koeler houden, maar gewoon ook de zon blokken. En in tegenstelling tot aircotoestellen zien ze er toch nog net iets strakker uit en dienen ze meerdere doelen.

Voordelen van zonwering (als remedie tegen oververhitting van de woning)

 • Screens, voorzetrolluiken en jaloezieën vragen minder onderhoud dan aircotoestellen
 • Zonwering doet meer dan je woning fris houden
 • Zonwering kan geautomatiseerd worden en samenwerken met domoticasystemen
 • Zonwering kan gematcht worden met je woonstijl en zorgt voor uitstraling
 • Zonwering bespaart energie
 • De juiste zonwering doet de temperatuur in huis met 10 graden dalen tijdens de warmste zomerdagen
 • ...

Screens, rolluiken of jaloezieën?

De zon uit je woning houden kan op 1001 manieren. Wat de juiste zonwering is, hangt van situatie tot situatie af. Het ligt voor de hand dat een voorzetrolluik met optilbeveiliging iets hoger scoort dan screens als je op zoek bent naar een extra inbraakbeveiliging. Wil je liever een stijlvolle, architecturale zonwering die perfect matcht met je interieur? Elegante screens of trendy buitenjaloezieën kunnen hier zorgen voor de nodige extra uitstraling.

Rolluiken met zonnecellen
Rolluiken voor een optimale verduistering

Voordelen rolluiken

 • Bescherming tegen de warmte en andere, extremere weersomstandigheden
 • Optimale verduistering
 • Isolatie en vermindering contactgeluid
 • Hoge inbraakveiligheid

Ontdek alles over rolluiken

Voordelen screens

 • Bescherming tegen de warmte en andere, extremere weersomstandigheden
 • Uitgebreid aanbod uitvoeringen
 • Ook voor grotere raamhoogtes
 • Automatisatie en koppeling met domotica mogelijk

Ontdek alles over screens

Voordelen jaloezieën

 • Traploze regeling lichtinval
 • Esthetische oplossing
 • Bediening vanop afstand
 • Windsensor

Ontdek alles over buitenjaloezieën

Jaloezieën van Krial
Jaloezieën zijn ideaal voor moderne interieurs

Wil je een volledig overzicht van alle zonwering? Of ben je geïnteresseerd in de werking van onze screens, rolluiken en jaloezieën? Maak vandaag nog een afspraak in een van de showrooms bij jou in de buurt.

img-210610-132207_30c222c2299167e7a5ef1de31a384456
Meer weten over zonwering of meer specifiek over screens, rolluiken of jaloezieën? Breng een bezoek aan een van onze showrooms bij jou in de buurt.

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen