Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

De drie meest gekozen voordeuren

Een nieuwe voordeur kiezen is niet eenvoudig, zeker niet als je er even het gamma van Krial op nakijkt. Er is een gigantisch aanbod. Vind je echter niet wat je zoekt en heb je iets in gedachten, dan kan je zelf aan het ontwerpen slaan. Om je toch een idee te geven van wat op vandaag de meest gekozen voordeuren zijn en welke trends er heersen, geven we jou een beknopt overzicht.

Er wordt heel vaak gekozen voor een ontwerp met horizontale lijnen
De horizontale strepen in de poort worden herhaald in de deur of vice versa

Een deur met effen motief of lijnenspel

In nieuwbouw zal je veel vlakke/effen panelen zien met drie of meer horizontale lijnen. De reden daarvoor is dat dergelijk ontwerp vaak terugkomt bij de poort. Aangezien er in heel wat gevallen gekozen wordt voor een combinatie van deur en poort, is het niet onlogisch dat men kiest voor eenzelfde motief of lijnenspel voor zowel de poort als de deur. Effen panelen zijn ook in.

Afhankelijk van de stijl wordt voor een strakke of rustieke deur gekozen.

Een deur met glaspartijen

In renovatie wordt meer voor glas gekozen
Glas brengt het licht naar binnen

In renovatie wordt nog veel met glas gewerkt, zeker als er weinig glas aanwezig is in de voorgevel of als er geen zijramen zijn. Door glas in je deur te verwerken, haal je opnieuw meer licht naar binnen. Los daarvan, zien we dat bij renovatie dezelfde trends heersen als bij nieuwbouw: effen panelen of panelen met horizontale strepen.

Deur met glaspartijen
Bij te weinig licht of bij het ontbreken van zijramen wordt nog vaak voor glas gekozen

Een deur met een trendy kleur

Zwart is de kleur, of beter gezegd ‘non-kleur’, van het moment. Maar ook grijstinten blijven het goed doen, zeker bij renovatie. Grijze voordeuren en/of poorten komen er dan vaak ter vervanging van witte of bruine deuren. De eigenaars zijn die na een twintigtal jaar grondig beu en kiezen dan voor een kleur die een iets neutraler/tijdlozer karakter heeft.

Een nieuwe voordeur nodig?
Overweeg ook een nieuwe poort!

Je oude poort perfect combineren met een nieuwe deur of vice versa

Je kan er uiteraard voor kiezen om enkel een nieuwe voordeur te kopen. Het is perfect mogelijk om een nieuw exemplaar te laten matchen met een bestaande poort, ook op vlak van kleur. Een verkleurde poort bijvoorbeeld hoeft geen probleem te zijn. Aangezien Krial werkt met RAL-kleuren kan er een perfecte match gevonden worden. Als het gaat over een houten poort en een houten deur bijvoorbeeld, dan is het eigenlijk nog eenvoudiger om de beide op elkaar te laten aansluiten.

Kiezen voor de combinatie deur-poort

Het kiezen voor de combinatie heeft een aantal bijkomende voordelen, zeker ook in renovatie. Een vernieuwde gevel smeekt eigenlijk ook om een nieuwe poort en deur, al is het alleen maar al om het geheel mooi te laten samenkomen.

Naast de vensters bepalen de deur en poort het uitzicht van je gevel.
20190708_063644437_iOS_961bc920f827322b9bb015100a658df7
Even grasduinen in onze uitgebreide catalogus?

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen