Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

Welk type deurslot beveiligt je huis nu het best?

Een inbraakwerende deur zonder een degelijk slot is eigenlijk pure geldverspilling. Een deur mag nog zo robuust zijn, als je niet bereid bent om te investeren in een deurslot dat het geheel mooi bindt, dan heeft het eigenlijk geen zin. Opteer voor een slot waar inbrekers liever niet mee geconfronteerd worden.

Dievenklauwen als deurslot
Dievenklauwen maken gebruik van een stift/pen die perfect in een holte of bus past

Sloten komen in allerlei varianten

Je huis afsluiten met een kettinkje dat je deur met het raamwerk verbindt, is nu niet meteen de beste oplossing. Er zijn veel betere manieren om je huis tegen inbrekers te beschermen. We selecteerden twee sloten waarmee inbrekers liever niet geconfronteerd worden.

Hoe meer sluitpunten, hoe beter: het 6-puntsslot

Door je deur te vergrendelen op meer dan een punt, verhoog je de kans dat inbrekers bij een poging tot inbraak sneller afdruipen. Een zespuntsslot zet je deur op 6 verschillende plaatsen vast in het raamwerk. Een meerpuntssluiting verhoogt de veiligheid. En, zoals de titel van dit paragraafje zegt: hoe meer sluitpunten, hoe beter beveiligd. Uiteraard kennen deze sloten allerlei varianten en worden vaak verschillende schoten of nokken gecombineerd. Krial biedt inbraakwerende deuren als totaalpakket aan.

Een meerpuntssluiting maak je open met één sleutel. Kies ook voor een zogenaamd Softlock-systeem voor een geruisloze vergrendeling.

Dievenklauwen: de term spreekt voor zich

De term dievenklauwen laat weinig aan de verbeelding over. Het systeem maakt gebruik van een stif/pinnetje dat perfect past in een holte of bus. Het kan toegepast worden op ramen, maar ook en vooral op deuren. Ook hier geldt opnieuw: hoe meer sluitpunten, hoe beter beschermd. Krial voorziet standaard driedubbele dievenklauwen.

Cilinders en cilinderringen

De sluitpunten of de effectieve vergrendeling is één ding, het sleutelslot een ander.

Veiligheidscilinder
Een veiligheidscilinder is moeilijker uit te boren

Een veiligheidscilinder is quasi onomzeilbaar

De cilinder, het deel van het slot waar je sleutel in past, is uiteraard een belangrijk onderdeel van het deurslot. Een van de manieren waarop inbrekers zich de toegang tot je woning verschaffen, is door het uitboren van het deurslot. Een veiligheidscilinder uitboren, is niet alleen moeilijker dan een standaard cilinder uitboren, het vraagt ook veel meer tijd. En tijd, dat heeft een inbreker niet.

De ingebouwde cilinderring als deurslot

Een cilinder die uitsteekt, dat zien inbrekers graag. Ze nemen hun tang, zetten die op het uitstekende gedeelte en trekken er met alle gemak de cilinder uit. Op geen tijd staan ze in je woonkamer. Zit de cilinder verzonken in de deur, dan wordt het een pak moeilijker. De cilinders bij de inbraakwerende voordeuren van Krial zitten volledig ingewerkt achter een cilinderring. Zo blijven de vitale delen van de cilinder beschermd achter de 3 mm dikke deurplaat. Manipulatie of vervangen kan enkel via de binnenzijde.

Een veiligheidsdeur of inbraakwerende deur is een totaalpakket

Kies je voor een inbraakwerende deur van Krial, dan krijg je meteen een totaalpakket. Je hoeft geen keuzes te maken, wij deden dat al in jouw plaats. Alle belangrijke veiligheidsmaatregelen zijn voorzien: van veiligheidscilinder en weggewerkte/verzonken cilinder, beschermd door een cilinderring tot dievenklauwen of een meerpuntssluiting.

Voordeur-met-dievenklauwen54_362ed9e2ac5b4de76d88cb75e4d92adc
Is veiligheid voor jou een topprioriteit en wil je een deur en een slot die je een zeker gevoel geven?

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen