Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 1 mei.

Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 1 mei.

Wat zijn de voordelen van sectionale garagepoorten?

De sectionale poort is al heel lang een topper onder de garagepoorten. In tegenstelling tot de klassieke kantelpoort wordt er nu gewerkt door middel van een schuifsysteem waarbij de poort dankzij de looprails onder het plafond lijkt te verdwijnen. Niet alleen ziet dat er heel elegant uit en resulteert dat in de nodige plaatsbesparing, er zijn ook heel wat andere voordelen die we kunnen en durven te benoemen. Onder andere de inbraakveiligheid, het hoog isolatievermogen en de uitmuntende kwaliteit zijn zeker noemenswaardig.

voordelen sectionale garagepoort

Plaatsbesparing

Door hun unieke manieren van sluiten en openen hoeven sectionale poorten niet meer buiten de gevel te komen. Vooral voor garages die net aan de openbare weg of aan het voetpad liggen, is dat heel handig. Natuurlijk geeft het ook extra mogelijkheden. Zo kan de wagen helemaal tot aan de sectionale poort worden geparkeerd en hoeven we ons geen zorgen meer te maken over allerhande spulletjes die in de buurt van de poort geplaatst worden. Aangezien ook de volledige muuropening vrij blijft kunnen ook de grotere bestelwagens probleemloos de garage in- en uitrijden.

Inbraakveiligheid

Bij vleugelpoorten zitten de scharnieren meestal aan de buitenzijde. Zonder dievenklauwen is dat een groot risico. Bij een sectionale poort hebben we dat probleem niet. De door ons aangeboden sectionale poorten voldoen alvast aan de Europese norm en bieden dus een optimale bescherming tegen kwaadwillenden. Ze zijn getest en gekeurd en worden voorzien van een WK2-attest, dus inbraakveilig. De motoren worden ook voorzien van een optilbeveiliging en een gecodeerd digitaal signaal. Zo wordt een AES 128bit-codering gebruikt en wisselt de uitgezonden digitale code bij elke bediening. De zogenaamde Rolling-Code. Inscannen van de code en uitzenden zal dus geen effect meer hebben op onze poorten.

Goede isolatie

Steeds vaker maakt een garage een onmisbaar onderdeel uit van de woning. De vroegere kantelpoorten vormden op dat vlak vaan een smet op het E-peil van onze woning. Vooral in het kader van de nieuwe passiefwoningen is er de laatste jaren veel geïnvesteerd in hoogisolerende sectionale garagepoorten. De gemiddelde sectionale poort heeft een U-waarde van 1,6 W/m²K. Vooral de afdichtingen tov een gewone kantelpoort maken het grootste verschil. Er blijft immers altijd een kier onder en naast een kantelpoort bestaan met toch als gevolg. Met een nieuwe sectionale poort heb je een  terugverdientijd van ongeveer drie jaar doe je op dat vlak een gouden zaakje.

Uiteraard is een keuze voor een goede isolatie altijd een keuze voor comfort, een lagere energiefactuur en milieubewustheid. Win-win was nooit eerder zo eenvoudig.

Elegantie en kwaliteit

Aangezien een garagepoort voortdurend wordt blootgesteld aan allerhande weersomstandigheden, is ook het belang van de kwaliteit ervan niet te onderschatten. Een sectionale poort wordt bijna altijd voorzien van een hoogwaardige lak om de kleurvastheid bij UV-straling te garanderen. Uiteraard kan er nog steeds gekozen worden voor verschillende modellen, kleuren en diverse panelen om een ideale aansluiting bij de rest van de woning te garanderen.

Tot slot: een sectionale poort is dankzij zijn bediening op afstand ook gewoon veel eenvoudiger. En comfort stellen we allemaal op prijs, toch?

krial-voordelen-sect-poort_ed4521cca4aa885da11fa183c6ae975c (4)
Meer weten over sectionale poorten? Download dan nu onze poortenfolder!

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen