Toonzaal open, boek hier uw afspraak!

Toonzaal open, boek hier uw afspraak!

Wat is een sectionaalpoort?

De sectionaalpoort: je komt hem gegarandeerd tegen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe poort voor je garage. Deze poorten zijn namelijk ideaal doordat ze zo makkelijk in gebruik zijn. Een speciale motor drijft deze sectionele poorten aan, waardoor ze volledig automatisch openen en sluiten. Dankzij hun grootte passen ze bovendien bij vrijwel iedere garage, waardoor je altijd een veilige manier hebt om je woning af te sluiten. Maar wat zijn sectionaalpoorten nu precies en hoe werken ze? Dat lees je allemaal hier.

wat is een sectionaalpoort

De werking van een sectionaalpoort

Zoals de naam eigenlijk al zegt, is een een sectionaalpoort een poort die uit verschillende onderdelen bestaat. Deze onderdelen worden ook wel panelen genoemd en zijn met elkaar verbonden met behulp van scharnieren. Dankzij deze scharnieren kunnen de panelen los van elkaar bewegen, wat het mogelijk maakt om de poort te openen of te sluiten. De panelen schuiven namelijk omhoog, richting het plafond. Hierdoor opent de poort dus zonder veel ruimte in beslag te nemen. Deze poorten vind je voornamelijk terug in garages, aangezien ze gemakkelijk te bedienen zijn en bovendien de juiste grootte hebben.

De voordelen van sectionale poorten

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een sectionaalpoort te laten installeren in hun garage. Een van de grootste voordelen is de ruimtebesparing die deze poorten opleveren. Wanneer je normale deuren in je garage plaatst, heb je veel ruimte nodig om deze te openen en te sluiten. Dit is niet nodig bij een sectionale poort, aangezien de panelen over het plafond schuiven wanneer je de poort opent. Daarnaast hebben deze poorten als voordeel dat ze van stevige materialen worden gemaakt. Een sectionaalpoort biedt dus een effectieve manier om je garage te beschermen tegen ongewenste indringers.

Sectionaalpoorten in alle soorten en maten

Op het gebied van sectionale poorten heb je meer dan genoeg keuze. Wil je een poort die goed aansluit op de kleur van je gevel? Geen enkel probleem, want de panelen zijn in talloze stijlvolle kleuren verkrijgbaar. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit meerdere designs. Zo zijn simpele horizontale panelen de norm, maar modellen met een verticale belijning of een speciaal motief horen ook bij de mogelijkheden. Vind je het prettig om snel in en uit je garage te kunnen? Dan is een sectionale poort met een loopdeur een goede keuze.

Kwalitatieve sectionaalpoorten bij Krial

Wil jij je woning graag beschermen met een mooie sectionaalpoort van de beste kwaliteit? Dan ben je bij Krial aan het juiste adres. Wij leveren namelijk allerlei soorten sectionaalpoorten die stuk voor stuk van de beste materialen worden gemaakt. Door ons maatwerk zijn wij in staat om een poort te maken die helemaal op jouw wensen aansluit. Je hebt bij Krial namelijk talloze keuzes op het gebied van kleur, textuur, formaat en design.

krial-blog-sectionaalpoort_dfa7f71ced8e1e6f24b5d01f54234520 (2)
Heb je interesse? Bekijk dan onze brochure om inspiratie op te doen of maak een afspraak . Dan bespreken we samen al jouw wensen.

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen