Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

Nieuwe garagepoort dringt zich op: dit zijn de vijf belangrijkste signalen

Een garagepoort heeft helaas niet het eeuwige leven. Er komt een moment dat je aftandse garagepoort moet vervangen worden, liefst door een sectionale poort. Wacht echter niet tot je oude exemplaar volledig uiteen dreigt te vallen. Want niet enkel ben je niet meer zeker van de inbraakveiligheid, je verdoet ook onnodig geld aan extra energiekosten. Heb je af te rekenen met slechts één of enkele kleine mankementen? Geen probleem, Krial is een probleemoplosser en helpt je graag uit de nood.

Een samenloop van ...

In onderstaand artikel ontdek je de belangrijkste signalen die duiden op een dringende vervanging van je garagepoort. Sommige problemen kunnen makkelijk opgelost worden door een doorgedreven onderhoudsbeurt, andere zijn dan weer iets levensbedreigender van aard. Als je meer dan één signaal herkent, dan kijk je best al eens rond voor een nieuwe garagepoort.

Nieuwe garagepoort dringt zich op
Meer signalen voor een nieuwe garagepoort heb je niet nodig - Photographer: Martin Haas

Roestvorming of doorroesten van onderdelen

Roestvorming is op zich nog geen reden om meteen en in volle paniek aan de alarmbel te trekken. Uiteraard is het een ander verhaal als de zijstijlen, een staalkabel of een looprail doorgeroest zijn. Als dat het geval is, dan kan de poort niet meer naar behoren functioneren. We kunnen deze onderdelen vervangen, maar kijk eerst even hoe de staat van de andere componenten is voor je beslist om een onderhoudsbeurt in te plannen.

Verkleurde panelen en verweerde poort

Afgebladderde verf, verkleurde panelen, gaten in je garagepoort ... Het ziet er niet uit en je kan maar zoveel keer je garagepoort (her)schilderen. Krial kan makkelijk één of meerdere panelen vervangen, afhankelijk van welke poort je hebt. Weet wel dat als je garagepoort al een zekere leeftijd heeft, het niet onwaarschijnlijk is dat sommige van de kleuren of motieven die je voor ogen hebt niet meer voorradig zullen zijn. Het is ook absoluut geen optie om een ander kleur of motief te kiezen. Je plaatst toch ook geen zwarte deur op een grijze wagen?

Verouderde garagepoort
Jaren 80 garagepoort, dringend aan vervanging toe - Photographer: Birte Gernhardt

Motor niet meer betrouwbaar

De motor is het hart van je sectionale poort. Als die het laat afweten, dan zit je mogelijks in de problemen. Stel, je wil vertrekken naar het werk en je garagepoort opent niet, wat dan? Ok, als je poort voorzien is van een handmatige bediening is er in principe niet zoveel aan de hand. Maar wat als je de motor niet kunt ontkoppelen of indien het koordje op magische wijze is verdwenen?

De veer trekt het niet meer

Een van de belangrijkste onderdelen van een sectionale poort zijn de veren. Veren zorgen voor balans en compenseren het poortgewicht voor een eenvoudige en gemakkelijke poortbediening. Een veer die breekt kan makkelijk vervangen worden. Is het een en-enverhaal en lijken er nog onderdelen hun beste tijd te hebben gehad, overweeg dan de aankoop van een nieuwe garagepoort.

Rubbers versterven, metaalmoeheid treedt op

Een rubbertje vervangen, kan in principe iedereen. Maar het is wel een teken aan de wand als de dichtingen van je garagepoort beginnen af te sterven. Hetzelfde gaat trouwens op voor wielhouders die lijden onder metaalmoeheid.

Nieuwe garagepoort is state-of-the-art en gebouwd voor een lange levensduur

Als je op zoek bent naar een duurzame, veilige en esthetische oplossing die bovendien ook energiewinsten oplevert, dan is een nieuwe sectionale poort eigenlijk de meest voor de hand liggende keuze. Waarom? Dat laten we onze klanten jou vertellen.

Periodiek professioneel onderhoud verlengt levensduur

Een poort vereist onderhoud. Om de levensduur van je nieuwe garagepoort te verlengen, is het aanbevolen om jaarlijks een afspraak in te plannen met de Krial-expert. Enkel zo ben je zeker van een garagepoort in topconditie. De onderhoudstechnieker controleert alle cruciale onderdelen en smeert waar nodig. Moet er een onderdeel vervangen worden, dan gebeurt dat meteen en volgens de regels van de kunst.

Ben je doe-het-zelver?

Ben je technisch aangelegd en steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Op de Krial-webshop vind je alles wat je nodig hebt voor het onderhoud en/of de herstelling van je garagepoort.

Krial is specialist in meer dan enkel sectionale poorten. Het familiebedrijf verkoopt en plaatst ook hoogwaardige inbraakwerende voordeuren, terrasoverkappingen, screens en andere zonwering.

shutterstock-1115718623_589f8087a4fd0e5cec8652013ce3f877
Weten welke garagepoorten geschikt zijn voor jouw woning? Ontdek ons aanbod in onze showroom.

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen