Toonzaal open, boek hier uw afspraak!

Toonzaal open, boek hier uw afspraak!

Waarom je maar beter jouw garage goed isoleert!

Een goede energie-efficiëntie heeft heel wat voordelen. Niet alleen zorgt het voor meer wooncomfort en weet het de energiefactuur drastisch te verlagen, maar ook op vlak van milieubewustzijn speelt het een belangrijke rol. Net om die reden zet de (Vlaamse) wetgever fors in op allerhande premies tijdens het isoleren van onze woning. Toch laten we de garage maar al te vaak buiten de isolatieschil. Onterecht, want meestal is net dat een smet op het E-peil van onze woning.

garage isoleren

Waarom moet je jouw garage laten isoleren?

In de eerste plaats resulteert minder warmteverlies in een lagere energiefactuur. Het maakt het een stuk aangenamer en is ook nog eens voordelig voor het milieu. Soms kan de isolatie van de garagepoort dan ook het subtiele verschil maken om al dan niet te spreken van een energiezuinige woning. Ook wij weten dat dat kan lonen door de vele subsidies en de meerwaarde ervan op de woningmarkt.

Verder is het ook gewoon een stuk aangenamer. Een garage wordt steeds meer een onderdeel van onze woning. Waar vroeger de wagen nog de garage domineerde is het nu steeds vaker een plaats waar we ons gereedschap en instrumenten opbergen. Ook de wasmachine en de droogkast lijken steeds vaker naar de garage te verschuiven. Uiteraard houden we ook hen liever in een warme en droge omgeving. Dat kan trouwens nog eens extra kosten besparen aangezien vocht zowel onze toestellen als muren niet langer kan beschadigen.

Tot slot: misschien is het wel een ideaal moment om onze garage om te bouwen tot snookerruimte? Of misschien hebben de kinderen nu eindelijk hun repetitieruimte gevonden vanaf waar ze hun groepje kunnen starten? Met een goede isolatie wordt de garage ook écht onderdeel van jouw woning.

Opletten voor …

In de praktijk moeten we bij het plaatsen van een superisolerende poort wel met twee zaken rekening houden. In de eerste plaats zijn er Europese normen die ons verplichten om voldoende verluchting te bieden in de garage. Aangezien wagens uitlaatgassen uitstoten kan dat anders immers een risico vormen. Moet de wagen in de garage? Vergewis je er dan zeker van dat de garagepoort voldoet aan de gestelde Europese normen. Superisolerend kan hier niet, maar we mogen een U-waarde van 1,6 W/m²K zeker als richtsnoer gebruiken.

In de tweede plaats wordt de luchtaanvoer voor de cv-ketel vaak in de garage geplaatst. Eventueel zal die aanvoer dan ook eerst verplaatst moeten worden. Veiligheid voor alles, weet je wel?

Terugverdientijd

De exacte terugverdientijd hangt af van de totale investering en de specificaties van de geplaatste garagepoort. Onder andere de luchtdichtheid, de gebruikte isolerende materialen in de panelen, de dichtingen en de eindkappen zullen een belangrijke invloed hebben op de U-waarde. Het zijn de poorten met een erg lage U-waarde die vaak het meest interessant zullen zijn.

krial-isoleren_2813b683b4d3582cc7406768742ba2d7 (2)
Meer weten? Contacteer ons geheel vrijblijvend voor meer informatie!

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen