Kom langs in onze toonzaal, boek hier uw afspraak
Zomerverlof van 25 juli tot 19 augustus, servicedienst beschikbaar via deze link.

Naar de startpagina

Voorzetrolluiken: functioneel, zonder kap- en breekwerk

Rolluiken blijven populair en dit omwille van het comfort, de veiligheid en de energiezuinigheid. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie zijn voorzetrolluiken erg gegeerd omdat ze altijd en overal geplaatst kunnen worden zonder grote, ingrijpende werken.


Een voorzetrolluik: één en al functionaliteit


Een voorzetrolluik is een type rolluik waarvan de kast voor het raam of de muur wordt geplaatst. Dit is hierdoor een ideale oplossing voor bestaande constructies waar geen rolluiken aanwezig zijn, want er is geen kap- en breekwerk nodig.

De installatie van een voorzetrolluik zorgt niet voor koudebruggen aangezien de plaatsing niet doorheen de isolatie van de bouwschil gaat. Meer nog, een rolluik zorgt zelfs voor betere thermische en akoestische prestaties en creëert in gesloten toestand een stilstaande luchtlaag tussen het raam en de buitenwereld.

Net omdat een voorzetrolluik geen zwakke plekken in de bouwschil veroorzaakt, worden ze ook meer en meer gekozen voor nieuwbouwwoningen en dus niet enkel bij renovatieprojecten.


Troeven van een voorzetrolluik


Een rolluik zorgt niet alleen voor een verduistering van de ruimte, maar biedt ook tal van bijkomende voordelen zoals:

  • Een betere isolatie: een voorzetrolluik houdt je huis koel in de zomer en houdt de warmte binnen in de winter.
  •  Meer veiligheid: rolluiken bieden extra bescherming tegen inbraak en vandalisme.
  • Geluidsdemping: een rolluik dempt het geluid van buitenaf en is hierdoor ook ideaal voor wie langs een drukke weg woont.
  •  Meer privacy: een voorzetrolluik zorgt voor minder inkijk.
  • Zonwering: met een rolluik blokkeer je ook overmatig zonlicht. De ruimtes blijven niet alleen koeler, maar je meubels gaan ook minder snel verkleuren ten gevolge van het felle zonlicht.


Mogelijke oplossingen


Bij Krial staan we jou bij met professioneel advies om het juiste type rolluik te kiezen. Door de keuze aan stijlen en kleuren stellen we steeds rolluiken voor die in harmonie zijn met de rest van de woning.


Er is keuze tussen:

  • Elektrisch bediend met handzender of wandschakelaar (eventueel aangestuurd door app of domotica-systeem)
  • Op zonne-energie met een zonnepaneel op de kast

Onze rolluiken kan je bovendien ook uitbreiden met een insectenhor, valbescherming, ...


Bij Krial zijn al onze rolluiken opgebouwd uit dubbelwandige gerolvormde aluminium lamellen met een PUR-isolatiekern. Deze lamellen zijn extreem goed bestand tegen weersinvloeden, UV-licht, hitte, kou en regen. De dikke laklaag zorgt ervoor dat ze nooit herschilderd hoeven te worden en er na tientallen jaren nog goed uitzien. Af en toe afwassen met water is het enige onderhoud wat jouw rolluiken nodig hebben.


Eenvoudige plaatsing


Bij Krial ben je zeker van een professionele plaatsing en een kwalitatieve afwerking. Bij besteden veel aandacht aan de omkasting van de rolluiken. Door de stille ophanging van de motor en een design onderlijst is er een extra demping en sluit het rolluikkastje naadloos.


We adviseren je in onze showroom graag over de beschikbare RAL-kleuren, maar ook over het type kast (extrusie of gerolvormd) dat voor jouw project het beste is.


Ontdek alles over onze rolluiken of maak een afspraak in onze toonzaal.


Boek uw afspraak   Ontdek alles over de Krial-voorzetrolluiken


Meer weten?

Kom langs in onze toonzaal en leer er alles over