Bezoek ons binnenkort op de bouwbeurs te Roeselare ! Tickets gratis af te halen

Voordelen van een sectionaalpoort tegenover een kantelpoort

Je wilt een nieuwe poort voor je garage laten installeren, maar wat voor garagepoort kies je dan uit? Er zijn allerlei verschillende soorten poorten op de markt, van een simpele houten deur, tot kantelpoorten en sectionaalpoorten. Vooral deze laatste twee opties zijn populair, maar wat is nou precies de beste keuze? Over het algemeen hebben sectionale poorten een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de kantelpoort. Je vindt ze hier op een rijtje.

1. Ruimtebesparing

Een van de grootste redenen waarom mensen voor een sectionaalpoort kiezen, is de hoeveelheid ruimte die ze ermee besparen. Een kantelpoort bestaat namelijk uit één deel, waardoor de poort in zijn geheel opent en sluit. Hierdoor moet je voldoende ruimte hebben om plaats te maken voor de geopende deur. Bij sectionale poorten is dit totaal niet het geval. Doordat deze poorten uit verschillende panelen bestaan, rollen ze gewoon stuk voor stuk over het plafond. Met een sectionaalpoort heb je dus veel meer profijt van alle ruimte in je garage.

 

Lees meer: Wat is een sectionaalpoort?

2. Veiligheid

Een garagepoort heeft een belangrijke functie. Hij moet er namelijk voor zorgen dat jij en je dierbare spullen veilig beschermd zijn. Het is daarom belangrijk om een kwalitatieve poort uit te zoeken die vrijwel ondoordringbaar is voor inbrekers. De traditionele kantelpoort is een makkelijk doelwit, aangezien het mechanisme gebroken kan worden. Daardoor opent een dief de deur moeiteloos, wat je natuurlijk geen prettig gevoel geeft. Een sectionaalpoort werkt niet met een simpel mechanisme, maar met een motor. Deze motor vergrendelt automatisch, waardoor de poort niet ongewenst geopend kan worden vanaf de buitenkant. Zo hebben inbrekers dus geen schijn van kans.

4. Makkelijk in gebruik

Misschien wel het grootste voordeel dat sectionale poorten te bieden hebben: ze zijn ontzettend makkelijk in gebruik. Waar een kantelpoort meestal handmatig geopend en gesloten moet worden, beschikt een sectionale poort over een motor. Met slechts een druk op de knop open je de poort, zodat je geen zwaar werk meer hoeft te verrichten. Bovendien open je de deur gewoon terwijl je nog in je auto zit, dus je bent in een mum van tijd in je garage.

Wil jij ook graag een sectionaalpoort in je garage laten installeren? Maak dan een afspraak bij Krial voor meer informatie en een snelle prijsraming

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE.svg

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE.svg

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE.svg

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen