Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

Voordelen van een sectionaalpoort tegenover een kantelpoort

Je wilt een nieuwe poort voor je garage laten installeren, maar wat voor garagepoort kies je dan uit? Er zijn allerlei verschillende soorten poorten op de markt, van een simpele houten deur, tot kantelpoorten en sectionaalpoorten. Vooral deze laatste twee opties zijn populair, maar wat is nou precies de beste keuze? Over het algemeen hebben sectionale poorten een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de kantelpoort. Je vindt ze hier op een rijtje.

sectionaalpoort versus kantelpoort

1. Ruimtebesparing

Een van de grootste redenen waarom mensen voor een sectionaalpoort kiezen, is de hoeveelheid ruimte die ze ermee besparen. Een kantelpoort bestaat namelijk uit één deel, waardoor de poort in zijn geheel opent en sluit. Hierdoor moet je voldoende ruimte hebben om plaats te maken voor de geopende deur. Bij sectionale poorten is dit totaal niet het geval. Doordat deze poorten uit verschillende panelen bestaan, rollen ze gewoon stuk voor stuk over het plafond. Met een sectionaalpoort heb je dus veel meer profijt van alle ruimte in je garage.

2. Veiligheid

Een garagepoort heeft een belangrijke functie. Hij moet er namelijk voor zorgen dat jij en je dierbare spullen veilig beschermd zijn. Het is daarom belangrijk om een kwalitatieve poort uit te zoeken die vrijwel ondoordringbaar is voor inbrekers. De traditionele kantelpoort is een makkelijk doelwit, aangezien het mechanisme gebroken kan worden. Daardoor opent een dief de deur moeiteloos, wat je natuurlijk geen prettig gevoel geeft. Een sectionaalpoort werkt niet met een simpel mechanisme, maar met een motor. Deze motor vergrendelt automatisch, waardoor de poort niet ongewenst geopend kan worden vanaf de buitenkant. Zo hebben inbrekers dus geen schijn van kans.

3. Isolatie

De meeste kantelpoorten bestaan gewoon uit één plaat die helemaal van metaal gemaakt is. Dat is natuurlijk erg stevig, maar niet ideaal op het gebied van isolatie. Vooral in de wintermaanden wordt de deur ijskoud, waardoor je garage dus niet goed beschermd is tegen het koude weer. Sectionaalpoorten zijn dus een betere keuze wanneer je je garage goed wilt isoleren. Deze poorten bestaan namelijk uit panelen gemaakt van metaal en polyester, met daartussen PMU-schuim. Dit schuim zorgt ervoor dat je het koude weer moeiteloos buiten houdt. Dat maakt niet alleen de temperaturen in je garage aangenamer, maar zorgt er ook voor dat je op je energiekosten bespaart.

4. Makkelijk in gebruik

Misschien wel het grootste voordeel dat sectionale poorten te bieden hebben: ze zijn ontzettend makkelijk in gebruik. Waar een kantelpoort meestal handmatig geopend en gesloten moet worden, beschikt een sectionale poort over een motor. Met slechts een druk op de knop open je de poort, zodat je geen zwaar werk meer hoeft te verrichten. Bovendien open je de deur gewoon terwijl je nog in je auto zit, dus je bent in een mum van tijd in je garage.

krial-blog-sectoriaalpoort-vs-kantelpoort_b234f5b8ae024f1bde6a6e831cb1d5d7
Wil jij ook graag een sectionaalpoort in je garage laten installeren? Maak dan een afspraak bij Krial voor meer informatie en een snelle prijsraming.

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen