Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Boek hier uw afspraak op ons opendeurweekend & op 2 & 3 maart:

Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Boek hier uw afspraak op ons opendeurweekend & op 2 & 3 maart:

Sectionaalpoort natlakken of poederlakken?

Als je op zoek bent naar een manier om metaaloppervlakken te beschermen en verfraaien, kom je al snel terecht bij de keuze tussen natlak en poederlak. Beide methoden bieden duurzame coatings, maar ze verschillen op meerdere manieren. In dit artikel zullen we het verschil tussen natlak en poederlak bespreken, en ook de voordelen van poederlakken benadrukken, waarbij we de innovatieve Krial-poorten als voorbeeld nemen.

Krial zet in op innovatie, kwaliteit en duurzaamheid

Natlak: tot voor kort de enige mogelijkheid voor sectionaalpoorten

Natlakken, zoals de naam al aangeeft, is een proces waarbij vloeibare verf met behulp van een spuitpistool of een kwast op het oppervlak wordt aangebracht. Dit is een van de oudste methoden om metalen oppervlakken te coaten. Hoewel natlakken een goede bescherming kan bieden en tal van kleuropties mogelijk maakt, heeft het enkele beperkingen.

 • Droogtijd: Natlak heeft tijd nodig om te drogen, wat productietijden kan vertragen.
 • Milieukwesties: Het gebruik van oplosmiddelen in natlak kan milieuproblemen veroorzaken en vergt strenge veiligheidsmaatregelen.
 • Dikteconsistentie: Het is moeilijk om een consistente laagdikte te bereiken bij natlakken, wat kan leiden tot ongelijke bescherming.
 • Kleurgevoeligheid en krasgevoeligheid: Natlak is gevoelig voor zonlicht en kan daardoor na verloop van tijd verkleuren of afschilferen. Bovendien is het vatbaarder voor krassen en beschadigingen.
natlak_poort
Natlak is gevoelig voor zonlicht en kan daardoor na verloop van tijd verkleuren of afschilferen
(dit is geen Krial poort)

Poederlak: de moderne optie

Poederlakken is een geavanceerdere methode die de voordelen van duurzaamheid en veelzijdigheid biedt zonder de nadelen van natlakken. Hier zijn enkele kenmerken van poederlakken:

 • Geen oplosmiddelen: Poederlakken maakt gebruik van droog poeder dat op het metaaloppervlak wordt gespoten. Er zijn geen schadelijke oplosmiddelen betrokken, waardoor het milieuvriendelijker is.
 • Snelle uitharding: Poederlak droogt snel bij verhitting, wat de productietijd verkort.
 • Uniforme laagdikte: Het is gemakkelijker om een uniforme en precieze coating te bereiken met poederlak.
 • Duurzaamheid: Poederlakken biedt een langdurige bescherming tegen corrosie, UV-straling, slijtage, kleurvervaging en krassen.

Krial, de pionier in poederlakken

Krial is een voorloper in het aanbieden van hoogwaardige gepoederlakte producten, waaronder poorten. We begrepen de voordelen van poederlakken al vroeg en hebben deze innovatieve technologie geïntegreerd in ons productieproces.

Enkele redenen waarom een Krial-poort een goede oplossing is:

 • Duurzaamheid: Krial-poorten zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden, roest en verkleuring, waardoor ze jarenlang meegaan zonder veel onderhoud.
 • Kleuropties: Met poederlakken kunnen Krial-poorten in verschillende kleuren worden aangepast, zodat ze perfect passen bij de stijl van je huis.
 • Milieuvriendelijk: Krial geeft om het milieu en gebruikt milieuvriendelijke poederlakken zonder schadelijke stoffen.
 • Maatwerk: Krial begrijpt dat elk project uniek is, dus bieden ze maatwerkoplossingen voor poorten om aan specifieke eisen te voldoen.
Realisatie Krial - poedercoating sectionale poort

In conclusie, terwijl natlakken nog steeds relevant is voor bepaalde toepassingen, biedt poederlakken tal van voordelen, zoals milieuvriendelijkheid, duurzaamheid, kleurvastheid, krasbestendigheid en maatwerkopties.

Krial is een toonaangevend bedrijf dat deze voordelen benut en hoogwaardige gepoederlakte poorten aanbiedt. Als je op zoek bent naar duurzame en esthetisch aantrekkelijke poorten, overweeg dan zeker Krial als je eerste keuze.

Meer weten over de andere factoren waarmee je rekening moet houden tijdens het kiezen van een nieuwe sectionale poort? Of wil je meer weten over het aanbod sectionaalpoorten? Maak een afspraak voor advies van de Krial-expert, lees ‘Welke factoren bepalen de prijs van je poort’ of download onze brochure.

krial-poederlak1_e78e20cf31b6ced353d29a0df768f4ba (2)
Wil je je sectionaalpoort al in actie zien voor je definitief beslist? Of heb je vragen over de verschillende afwerkingen?

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen