Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

Sectionale poorten bij renovatie: 5 terechte redenen

Nieuwbouwwoningen kiezen consequent voor sectionale poorten. De klassieke kantelpoort lijkt dan ook uit het straattoneel te verdwijnen. Toch hebben oudere woningen soms nog steeds zo'n onhandige kantelpoort. Tijdens een renovatie is misschien wel het moment aangekomen om ook jouw kantelpoort te vervangen door een nieuwe sectionale poort. Waarom? Er vallen heel wat redenen te benoemen maar onderstaande vijf lijken ons de belangrijkste te wezen.

voordeur en sectionale poort

Met een sectionale poort creëer je plaats

Aangezien een sectionale poort loodrecht naar binnen rolt, nemen ze minder plaats in beslag. Op hun hoogste punt rollen ze gewoon naar achter om horizontaal onder het garageplafond te verdwijnen. De plaatscreatie werkt op verschillende manieren. In de eerste plaats krijg je een behoud van de maximale doorrijhoogte zoals bij de kantelpoort. Ook het plafond blijft grotendeels vrij.

De plaatscreatie werkt ook naar buiten toe: je kan de wagen gewoon voor de poort parkeren en ook jouw fiets of ander materiaal kan er nog steeds gedeponeerd worden. Vooral bij garagepoorten die rechtstreeks op straat of aan het voetpad uitkomen, is de plaatscreatie een groot voordeel. Andere weggebruikers worden immers niet langer gestoord door het binnen- en buitenrijden.

Het maakt het leven een stuk makkelijker

Sectionale poorten zijn ook gewoon uitermate gebruiksvriendelijk. Ze bieden een grotere doorrijbreedte waardoor parkeren kinderspel wordt. Zo win je soms zo’n 12cm tegenover een klassieke kantelpoort. Kies je voor een automatische poort dan kan je hem gewoon bedienen met een afstandsbediening en hoef je niet langer uit te stappen. Vooral tijdens onguur weer maakt dat het leven een stuk eenvoudiger. Is handmatige bediening noodzakelijk? Dankzij de werking van het veersysteem en het stabiliseringsmechanisme blijkt handmatige bediening kinderspel en vergt het weinig kracht noch moeite.

Een betere isolatie

Een garage neemt steeds vaker een belangrijkere rol in binnen de woning. Ook wat ons E-peil betreft kan de garage een negatieve factor vormen. Gelukkig hebben we goed nieuws: een sectionale poort laat zich veel eenvoudiger isoleren. De meeste panelen zijn al voorzien van dubbele wanden die gevuld werden met isolatiemateriaal. Rond de poort kunnen dan weerbestendige en isolerende afdichtingen geplaatst worden om zowel vocht als tocht buiten te houden. Onderaan kunnen gummi-afdichtingsprofielen gemonteerd worden om bij vloeroneffenheden een goede afdichting te behouden.

Bijkomstig voordeel: de hogere isolatiegraad helpt in een drukkere straat ook geluidsoverlast tegen te gaan.

Maximale beveiliging

Aangezien er zich geen scharnieren aan de buitenkant bevinden, is het voor inbrekers veel moeilijker om de woning via de garage te betreden. Uiteraard wordt wel aangeraden om te kiezen voor sectionale poorten met optilbeveiliging. In dat geval kan de poort immers niet manueel opgetild worden. Deze worden standaard geleverd bij Krial, ook een WK2-attest is standaard.

Bijkomstig voordeel: de poorten zijn brandwerend en bieden dan ook beveiliging tegen brandschade. Ook vocht krijgt geen kans meer. De motor komt standaard met een hindernisherkenning. Kies je voor een fotocelbeveiliging? Dan kan je ook nog eens ongevallen voorkomen. De maximale beveiliging behelst dan ook verschillende domeinen

Een trendy oplossing

Op het einde van de rit is het natuurlijk ook gewoon een trendy oplossing. Een oude garagepoort kan nadelig zijn voor het uitzicht van jouw woonst. Door te kiezen voor een trendy garagepoort verkrijg je net het omgekeerde effect. De invloed op de marktwaarde van de woning is dan ook groots, zeker wanneer gekozen wordt voor een garagepoort dat aansluit bij de gevel en de stijl van de woning. Aanvullende tip: wanneer je ook de garagevloer laat vernieuwen, voorzie dan eventueel een nieuwe dorpel. Dat zorgt ervoor dat het geheel veel strakker oogt.

Krial-voordeur-en-sectionale-poort_1fd1b2bb683ea6f17bb1fdd851dece2e (4)
Meer weten over sectionale poorten? Download dan nu onze poortenfolder!

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen