Kom langs in onze toonzaal, boek hier uw afspraak
Zomerverlof van 25 juli tot 19 augustus, servicedienst beschikbaar via deze link.

Naar de startpagina

Sectionaalpoorten in poederlak, is dat mogelijk?

Als je op zoek bent naar een manier om metaaloppervlakken te beschermen en verfraaien, kom je al snel terecht bij de keuze tussen natlak en poederlak. Beide methoden bieden duurzame coatings, maar ze verschillen op verschillende manieren. In dit artikel zullen we het verschil tussen natlak en poederlak bespreken, en ook de voordelen van poederlakken benadrukken, waarbij we de innovatieve Krial-poorten als voorbeeld nemen. Tot voor kort was het namelijk niet mogelijk om sectionaalpoorten te gaan poederlakken, maar daar heet Krial een oplossing voor gevonden.

Natlak: Tot voor kort de enige mogelijkheid voor sectionaalpoorten


Natlakken
, zoals de naam al aangeeft, is een proces waarbij vloeibare verf met behulp van een spuitpistool of een kwast op het oppervlak wordt aangebracht. Dit is een van de oudste methoden om metalen oppervlakken te coaten. Hoewel natlakken een goede bescherming kan bieden en tal van kleuropties mogelijk maakt, heeft het enkele beperkingen.


  1. Droogtijd: Natlak heeft tijd nodig om te drogen, wat productietijden kan vertragen.

  2. Milieukwesties: Het gebruik van oplosmiddelen in natlak kan milieuproblemen veroorzaken en vergt strenge veiligheidsmaatregelen.

  3. Dikteconsistentie: Het is moeilijk om een consistente laagdikte te bereiken bij natlakken, wat kan leiden tot ongelijke bescherming.

  4. Kleurgevoeligheid en krasgevoeligheid: Natlak is gevoelig voor zonlicht en kan daardoor na verloop van tijd verkleuren of afschilferen. Bovendien is het vatbaarder voor krassen en beschadigingen.

Poederlak: De Moderne Optie


Poederlakken
is een geavanceerdere methode die de voordelen van duurzaamheid en veelzijdigheid biedt zonder de nadelen van natlakken. Hier zijn enkele kenmerken van poederlakken:

  1. Geen oplosmiddelen: Poederlakken maakt gebruik van droog poeder dat op het metaaloppervlak wordt gespoten. Er zijn geen schadelijke oplosmiddelen betrokken, waardoor het milieuvriendelijker is.

  2. Snelle uitharding: Poederlak droogt snel bij verhitting, wat de productietijd verkort.

  3. Uniforme laagdikte: Het is gemakkelijker om een uniforme en precieze coating te bereiken met poederlak.

  4. Duurzaamheid: Poederlakken biedt een langdurige bescherming tegen corrosie, UV-straling, slijtage, kleurvervaging en krassen.

Nu je op de hoogte bent van het verschil tussen natlak en poederlak, laten we eens kijken naar een bedrijf dat zich toelegt op het leveren van hoogwaardige, gepoederlakte producten.

Krial: De Pionier in Poederlakken


Krial is een voorloper in het aanbieden van hoogwaardige gepoederlakte producten, waaronder poorten. Ze begrepen de voordelen van poederlakken al vroeg en hebben deze innovatieve technologie geïntegreerd in hun productieproces. Hier zijn enkele redenen waarom Krial-poorten opvallen:

Duurzaamheid: Krial-poorten zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden, roest en verkleuring, waardoor ze jarenlang meegaan zonder veel onderhoud.


Kleuropties: Met poederlakken kunnen Krial-poorten in verschillende kleuren worden aangepast, zodat ze perfect passen bij de stijl van je huis.


Milieuvriendelijk: Krial geeft om het milieu en gebruikt milieuvriendelijke poederlakken zonder schadelijke stoffen.


Maatwerk: Krial begrijpt dat elk project uniek is, dus bieden ze maatwerkoplossingen voor poorten om aan specifieke eisen te voldoen.


In conclusie, terwijl natlakken nog steeds relevant is voor bepaalde toepassingen, biedt poederlakken tal van voordelen, zoals milieuvriendelijkheid, duurzaamheid, kleurvastheid, krasbestendigheid en maatwerkopties. Krial is een toonaangevend bedrijf dat deze voordelen benut en hoogwaardige gepoederlakte poorten aanbiedt. Als je op zoek bent naar duurzame en esthetisch aantrekkelijke poorten, overweeg dan zeker Krial als je eerste en enige keuze.

Meer weten?

Kom langs in onze toonzaal en leer er alles over