Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

Renoveren van een oudere woning? Kies een sectionale poort

Een oudere woning renoveren kunnen we om verschillende redenen doen. Hoe dan ook nemen we energiezuinigheid altijd in aanmerking. Bij het plaatsen van nieuwe ramen is dubbele beglazing het minimum en krijgt hoogrendementsglas de prioriteit. Van een nieuwe keuken tot spouwmuurisolatie: alles om ons stulpje zo aangenaam mogelijk te maken. In de praktijk wordt de oude kantelpoort echter vaak vergeten. Onterecht en jammer, want een nieuwe sectionale garagepoort heeft zoveel meer te bieden.

oude woning renoveren

Reden 1: Een keuze voor energiebesparing

De oude kantelpoort is vaak een smet op de energierekening. Niet alleen is de poort zelf slecht of zelfs niet geïsoleerd maar laten allerhande kieren en spleten heel wat tocht door. Bij een sectionale poort wordt steeds gekozen voor inwendige isolatie op basis van polyurethaanschuim. Vooral bij panelen met een dikte van 42 mm en een lage U-waarde zal de invloed op de energierekening merkbaar zijn. Weet trouwens dat je nog heel wat meer kan doen om de isolatie van de nieuwe sectionale poort te optimaliseren. We denken bijvoorbeeld aan rubberen dichtingstrips die je kan aanbrengen aan de zijkanten, boven- en onderzijde en tussen de panelen. Ook hier met het duidelijk doel om tocht en vocht buiten te houden en de warmte heerlijk binnen. Duurzaam genieten. Zo worden onze poorten voorzien van een dubbele afdichtingsrubber voor een maximaal effect

Reden 2: Een sectionale poort geeft extra ruimte

Aangezien een sectionale poort mooi onder het plafond verdwijnt komt er heel wat extra ruimte vrij. Niet alleen kan je de wagen nu ook gewoon net voor de poort parkeren, maar ook fietsen, kano's en ander materiaal kan je in de buurt van de poort plaatsen. Het naar binnen kantelen heeft trouwens nog een bijkomstig voordeel: aangezien de scharnieren niet aan de buitenkant zitten, vormt het een goede afsluiting tegen inbrekers en kwaadwillenden. In vergelijking met een klassieke kantelpoort wint u meestal zo’n 12cm in doorrijbreedte. De hinderlijke metalen hefarmen zijn er namelijk niet meer (zie foto folder ter verduidelijing).

Reden 3: Eenvoud en comfort

Naast de voorgaande voordelen biedt een sectionale poort ook gewoon een extra portie comfort. De poort is eenvoudig met de afstandsbediening te openen waardoor we al lang niet meer de regen hoeven te trotseren. Eenmaal aangekomen kan je gewoon met jouw boodschappen binnenrijden. Droog en warmpjes.

Verder zorgt de goede isolatie ook voor betere omstandigheden in de garage. Vocht en koude zijn definitief verleden tijd waardoor het al lang geen schande meer hoeft te zijn om een wasmachine of droogkast in de garage te plaatsen. Misschien ook meteen het werkgerief ordenen of een werkbank plaatsen in de ruime garage? Het kan allemaal.

Reden 4: Veiligheid

We hadden het al over de betere beveiliging ten opzichte van inbrekers. Onder andere het manueel slot, het ontbreken van scharnieren en de anti-ophefbeveiliging spelen hier een belangrijke rol.

Toch biedt de sectionale meer dan enkel een beveiliging tegenover inbrekers. Aangezien alle poorten van de grote merken een CE-label dragen ben je zeker dat ze conform de Europese wetgeving zijn. Ongevallen kunnen dankzij de vele voorzorgsmaatregelen maar moeilijk voorkomen. Uitstekende delen worden beperkt, de uitlopende spiraalveren liggen dicht bij elkaar en ook een veerbreukbeveiliging is tegenwoordig bijna een standaard. Eventueel kan de poort nog voorzien worden van een blokkeersysteem en een fotocelbeveiliging om écht op safe te spelen.
Vingerknelbeveiliging zijn steeds standaard bij onze poorten.

Kortom: een sectionale poort is handig, comfortabel, duurzaam, energiebesparend en 100% veilig. Toch maar de oude kantelpoort vervangen bij de renovatie van jouw woning? Gelijk heb je.

krial-oudere-woning_3062144310d5f620907a1e15b76a6eac
Meer weten over sectionale poorten? Download dan nu onze poortenfolder!

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen