Kom langs in onze toonzaal, boek hier uw afspraak
Zomerverlof van 25 juli tot 19 augustus, servicedienst beschikbaar via deze link.

Naar de startpagina

Inbraken vermijden doe je zo

De herfst- en wintermaanden zijn de donkerste van het jaar. De screens of rolluiken gaan al in de vroege vooravond omlaag, de verwarming een tand(je) hoger en bij sommigen stijgt de nervositeit. Het is de tijd van het jaar dat inbrekers terug in grote getale op pad gaan. Niet dat we aan bangmakerij willen doen, maar met 30 à 40 000 inbraken per jaar is het beter dat je huis gewapend is. En in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, gebeurt het gros van de inbraken overdag. Krial heeft tal van oplossingen om de toegang tot je woning te beveiligen. Ontdek de belangrijkste.

Langs waar komen inbrekers naar binnen?


Een inbraak gebeurt het vaakst via ramen en deuren. Een slot wordt geforceerd, een raam gebroken. Het duurt, volgens de federale politie, voor ervaren inbrekers slechts enkele minuten om een huis binnen te dringen, waardevolle spullen mee te grabbelen en met de buit te gaan lopen. We hebben het in eerste instantie over ramen en deuren, maar weet dat je uiteraard ook voldoende aandacht moet hebben voor andere toegangspunten of zwakke plekken in je woning zoals de garagepoort, lichtkoepels, kelderopeningen, ...

Vermijd een verlaten indruk


Geen auto’s voor de deur, post die uit je brievenbus puilt, vuilniszakken die vijf dagen te vroeg buitenstaan, rolluiken die ‘s avonds niet naar beneden werden gelaten en een woonkamer waar geen licht brandt of rolluiken die zelfs voor meerdere dagen gesloten blijven: het zijn enkele van de signalen die het voor inbrekers makkelijker maakt om te bepalen of iemand thuis is of niet. Een woning die ‘leeft’ zal minder snel ten prooi vallen.

Inbraken uitsluiten via ramen of deuren: tips van experts


Ramen inbraakveilig maken

Een goed slot, inbraakwerend glas en goede profielen: daar kom je al een heel eind mee. Scherm je je ramen dan nog eens af met rolluiken, dan hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken. Met voorzetrolluiken van Krial zorg je ervoor dat je ramen niet of nauwelijks toegankelijk zijn. Ze vormen een moeilijk doordringbare barrière die menig inbreker afschrikt. Daarenboven kan je je rolluiken vanop afstand bedienen. Er zijn apps die je toelaten om je rolluiken met je smartphone aan te sturen of om deze te programmeren. Dat geldt trouwens ook voor screens. Door een dag- of weekprogramma in te stellen, geef je de indruk dat je huis bewoond is. Dat is vaak al voldoende om inbrekers af te schrikken.
Meer weten?

Kom langs in onze toonzaal en leer er alles over