Opendeur op 20 april, boek hier uw afspraak!

Opendeur op 20 april, boek hier uw afspraak!

Inbraken vermijden doe je zo

De herfst- en wintermaanden zijn de donkerste van het jaar. De screens of rolluiken gaan al in de vroege vooravond omlaag, de verwarming een tand(je) hoger en bij sommigen stijgt de nervositeit. Het is de tijd van het jaar dat inbrekers terug in grote getale op pad gaan. Niet dat we aan bangmakerij willen doen, maar met 30 à 40 000 inbraken per jaar is het beter dat je huis gewapend is. En in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, gebeurt het gros van de inbraken overdag. Krial heeft tal van oplossingen om de toegang tot je woning te beveiligen. Ontdek de belangrijkste.

Inbraken vermijden in je woning
Tijdens de herfst- en wintermaanden stijgt het aantal woninginbraken

Langs waar komen inbrekers naar binnen?

Een inbraak gebeurt het vaakst via ramen en deuren. Een slot wordt geforceerd, een raam gebroken. Het duurt, volgens de federale politie, voor ervaren inbrekers slechts enkele minuten om een huis binnen te dringen, waardevolle spullen mee te grabbelen en met de buit te gaan lopen. We hebben het in eerste instantie over ramen en deuren, maar weet dat je uiteraard ook voldoende aandacht moet hebben voor andere toegangspunten of zwakke plekken in je woning zoals de garagepoort, lichtkoepels, kelderopeningen, ...

Vermijd een verlaten indruk

Geen auto’s voor de deur, post die uit je brievenbus puilt, vuilniszakken die vijf dagen te vroeg buitenstaan, rolluiken die ‘s avonds niet naar beneden werden gelaten en een woonkamer waar geen licht brandt of rolluiken die zelfs voor meerdere dagen gesloten blijven: het zijn enkele van de signalen die het voor inbrekers makkelijker maakt om te bepalen of iemand thuis is of niet. Een woning die ‘leeft’ zal minder snel ten prooi vallen.

Glas biedt nauwelijks bescherming tegen woninginbraak
Inbrekers komen het vaakst je woning binnen via het raam of een deur

Inbraken uitsluiten via ramen of deuren: tips van experts

Ramen inbraakveilig maken

Een goed slot, inbraakwerend glas en goede profielen: daar kom je al een heel eind mee. Scherm je je ramen dan nog eens af met rolluiken, dan hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken. Met voorzetrolluiken van Krial zorg je ervoor dat je ramen niet of nauwelijks toegankelijk zijn. Ze vormen een moeilijk doordringbare barrière die menig inbreker afschrikt. Daarenboven kan je je rolluiken vanop afstand bedienen. Er zijn apps die je toelaten om je rolluiken met je smartphone aan te sturen of om deze te programmeren. Dat geldt trouwens ook voor screens. Door een dag- of weekprogramma in te stellen, geef je de indruk dat je huis bewoond is. Dat is vaak al voldoende om inbrekers af te schrikken.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem contact op met een Krial-expert.

Kom langs in één van onze showrooms en ontdek de mogelijkheden

Inbraken via de deur vertragen

Inbrekers hebben heel veel lef, maar het ontbreekt hen aan tijd. Als een inbraak te lang duurt, dan is de kans groot dat ze sneller het hazenpad kiezen. Een kettinkje aan je deur biedt geen soelaas, wat wel werkt is een goed slot.

Dievenklauwen: beter vergrendeld, beter beschermd!
Dievenklauwen zijn een zeer efficiënt beveiligingsmiddel voor ramen en ook naar binnen draaiende deuren

Op slot

Opteer voor dievenklauwen of voor een deurslot met meerdere sluitpunten zoals het 6-puntsslot. Vergeet ook niet te kiezen voor een veiligheidscilinder. Een cilinder die uitsteekt, werkt als een magneet voor inbrekers. Een tang erop en het kwaad is snel geschied. Op enkele luttele seconden staan ze in je woonkamer.

WK2

Alle inbraakwerende deuren van Krial hebben een WK2-attest. Voor een particuliere woning is dat meer dan voldoende. De inbreker kan dergelijke deuren niet zomaar intrappen of met klein gereedschap forceren. Het duurt minstens een aantal minuten, kostbare tijd die inbrekers niet hebben.

Veiligheid verhogen met vleugeloverdekkende deuren

Geen zichtbare profielen, een stevigere buitenplaat en vleugeloverdekkende panelen die mooi op hun plaats blijven zitten: het draagt allemaal bij tot de stevigheid en inbraakveiligheid van de deuren van Krial.

Krial biedt meer dan enkel voorzetrolluiken, screens en deuren. Het Belgische familiebedrijf is ook gespecialiseerd in het maken van sectionale poorten en garagerolluiken. En ook hier wordt steeds aandacht besteed aan inbraakveiligheid.

Meer weten over de inbraakveilige oplossingen van Krial? Maak een afspraak met de Krial-expert of download onze informatieve folders.

shutterstock_2027808932_fb04a02cd999a2658b3933e56ab28bca
Kom meer te weten over de inbraakwerende oplossingen van Krial.

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen