Kom langs in onze toonzaal, boek hier uw afspraak
Zomerverlof van 25 juli tot 19 augustus, servicedienst beschikbaar via deze link.

Naar de startpagina

Vier seizoenen rolluiken: altijd voordelig

Bij rolluiken denken we traditioneel aan verduistering. Vooral tijdens de zomermaanden doet de verkoop van rolluiken het dan ook heel goed. Toch hebben rolluiken nog heel wat andere voordelen in hun mars. Meer zelfs: gedurende ieder seizoen kunnen diezelfde voordelen handig ingezet worden. Van het geluid van grasmaaiers in de lente tot de winterse koude: rolluiken houden niet enkel licht op afstand.

Herfst: schrik inbrekers af

Tijdens de zomermaanden lijken inbrekers wel op reis te zijn. In tegenstelling tot wat we zouden denken slaan inbrekers steeds minder vaak toe wanneer we in het buitenland vertoeven. Vanaf de herfst lijken ze dan weer uit hun zomerslaap te komen om de inbraakcijfers sterk op te krikken. Verklaringen zijn er legio: een afname van de sociale controle, toegenomen duisternis, een groter aantal natuurgeluiden, … Maar wat heeft dit nu met rolluiken te maken?


Rolluiken hebben een afschrikkend effect op inbrekers. Niet alleen maakt het hen een stuk moeilijker om via het raam toegang te verschaffen tot de woning, bovendien kunnen ze moeilijk oordelen of er al dan niet iemand in het huis aanwezig is. Daar houden inbrekers niet van.


De toevoeging van speciale beveiligingen, zoals een ophefbeveiliging met ophangveer, kan de veiligheid tijdens de herfst- en wintermaanden helpen te verhogen. Kies je voor elektrische bediende rolluiken met een aansturing op basis van een buismotor? Dan is zo'n ophefbeveiliging automatisch ingebouwd. Extra beveiliging? Monteer dan versterkte loopprofielen, onderlatten en lamellen. Bij Krial-rolluiken komen de rolluiken standaard met een versterkte onderlat in de vorm van een kwart-cirkel. Bovendien gaan deze ook de kast extra gaan afdichten in open toestand. Zo blijft ook de binnenkant van het rolluik veel langer schoon. Tevens zijn extra sterke lamellen mogelijk

Winter: een extra laag isolatie

Bij sterk isolerende ramen spelen ze geen cruciale rol maar bij enkele of dubbele beglazing dan weer wel. Ze voegen een extra laag isolatie toe en voorkomen dat warmte via de ramen uit de woning ontsnapt. Hierdoor zal je minder moeten stoken. Dat laatste merk je niet alleen op vlak van comfort maar ook op de energierekening.


In feite zorgen de rolluiken dat er een extra luchtlaag tussen het rolluik en het raam komt te zitten, Stilstaande lucht is immers een heel goede thermische weerstand

Lente: laat grasmachines buiten ronken

Rolluiken hebben uitstekende akoestische eigenschappen. Nu de lente in het land is, wil iedereen dan ook zijn gras afmaaien of plaatsen we de eerste tuinfeestjes op de planning. Rolluiken kunnen het geluid gelukkig beter afbreken waardoor we minder snel last hebben van de buurman- of vrouw. Meer zelfs: je kan binnenshuis het geluid harder zetten zonder dat de buren hoeven mee te genieten van jouw actiethriller boordevol ontploffende wagens.

Zomer: kies voor donker en koel

De winterse laag isolatie heeft ook tijdens de zomer een belangrijk voordeel. Het helpt immers om de warmte buiten te houden. Natuurlijk hoeven we niet de hele dag in een donkere ruimte te vertoeven maar wanneer we toch aan het werk zijn laten we maar beter de rolluiken neer. Wanneer we thuiskomen is het lekker koel terwijl anderen puffen en zweten. Bovendien kunnen de rolluiken uitgevoerd worden met kleine gaatjes tussen de lamellen. Als deze iets geopend worden kun je toch heel wat licht binnenkrijgen.
Meer weten?

Kom langs in onze toonzaal en leer er alles over