Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

Een vrijstaande terrasoverkapping als blikvanger in je tuin

In ons kot blijven: dat is zowat het enige waar we erg goed zijn in geworden het afgelopen jaar. De beperkte bewegingsvrijheid die we kregen, gebruikten we om te wandelen, joggen, fietsen en boodschappen te doen. Maar er kwam met de pandemie ook een herwaardering van de tuin. Wil je het groen in je omgeving nog meer benutten en wil je langer van het buitenleven kunnen genieten, dan maak je met een terrasoverkapping optimaal gebruik van je tuin en verleng je het zomergevoel.

Pallazzo Lounge
Met een losstaande terrasoverkapping haal je meer uit je tuin

Terrasoverkappingen

Wat is een terrasoverkapping?

Met een terrasoverkapping creëer je een bubbel die toelaat om het hele jaar door van je tuin en je omgeving te genieten. Laat de overkapping open om de warmte van mooie lentedagen en zwoele zomeravonden over je heen te laten komen of opteer voor de combinatie met een glazen schuifwand, vaste ramen of screens, waardoor je ook op koude dagen of koele en winderige herfstdagen toch nog kan genieten van het heerlijke buitengevoel. Creëer je nieuwe buitenverblijf, dicht bij huis!

Welke types bestaan er?

Terrasoverkappingen zijn er in verschillende uitvoeringen.

Overkappingen voor aanbouw

Een uitbreiding van je woning hoeft geen bakken geld te kosten of te resulteren in een bouwwerf. Een terrasoverkapping is minstens even gezellig als een veranda. Het verschil tussen een veranda en een degelijke terrasoverkapping is niet enkel een kwestie van budget, het is ook een zaak van verbondenheid. Een overkapping is goedkoper, maar geeft je ook nog eens een grotere verbondenheid met je tuin en de omgeving. Dergelijk systeem laat zich makkelijk aan je huis aanbouwen en ze zijn in heel wat verschillende varianten, kleuren, stijlen en groottes verkrijgbaar. Zo is het vrij eenvoudig om een exemplaar te vinden die perfect combineerbaar is met de stijl van je woning. Het maakt niet uit of je in een ‘fermette’ woont of in een strakke villa: in het uitgebreide aanbod van Krial vind je een oplossing voor elk budget en voor elke stijl. Doe inspiratie op. Download de inspiratiefolder terrasoverkappingen.

Aanbouw terrasoverkapping
Er is een terrasoverkapping voor elke woning

Los- of vrijstaande overkappingen

Een terras hoeft niet per se aan je huis ‘te hangen’. Je kan ook perfect in het midden van je tuin een eiland van rust en een baken van licht creëeren. Functioneel of gewoon als eyecatcher: een los- of vrijstaande terrasoverkapping geeft je de vrijheid om te kiezen waar je exact dat rustpunt wilt. Het is niet meteen een uitbreiding van je woning, het is eerder kiezen om meerdere oases te creëeren. Een vrijstaande terrasoverkapping bij je zwembad, in het midden van het groen of gewoon aan het einde van je tuin, uitkijkend op de velden. Waar een aanbouw vooral een verlengde is van je huis, is een vrijstaande overkapping meer een functionele blikvanger.

Een vrijstaande terrasoverkapping in allerlei maten, materialen en kleuren

We zoomen even in op de losstaande terrasoverkappingen en kijken naar de mogelijkheden.

Losstaande terrasoverkapping
Met een vrijstaand model kan je tot meer dan 20 m² overspannen

Stijlen

In het gamma van Krial vind je ongetwijfeld een kleur en/of stijl die bij je woning past. Wil je een overkapping die de stijl van je woning volgt of maakt het niet uit? Een kubistische ontwerp of toch liever een iets klassiekere stijl? Een minimalistisch design of mag het iets meer zijn? In de inspiratiebrochure vind je de antwoorden op al deze vragen.

Materialen

Voor de diverse overkappingen in het gamma worden enkel de beste en meest duurzame materialen gebruikt. Glas, polycarbonaat, hoogwaardig aluminium, doeken uit acryl ... De terrasoverkappingen van Krial kunnen met elk type weer overweg en zijn ontworpen om een leven lang dienst te kunnen doen.

Overspanningen

Met overspanningen tot 7 meter en een totaaloppervlakte van meer dan 20 vierkante meter heb je meer dan voldoende ruimte om je nieuwe rustplek in te richten. Een paar ligstoelen, een zetel, een grote tafel: de mogelijkheden zijn legio.

Kom meer te weten over de technische specificaties van de verschillende overkappingen.

Uitbreidingen en extra opties

Graag een hoogtechnologische terrasoverkapping, die je ook nog eens kan afsluiten? Kies dan voor een uitbreiding met een glazen zijwand, ramen of screens. Wil je het ook warm op een frisse zomeravond of organiseer je een winterbarbecue? Opteer dan voor extra verwarming met een heater. Zit je niet graag in het donker? Rust je overkapping dan uit met ledstrips met afstandbediening. Je kan zelfs van sommige overkappingen de lamellen voorzien van een regensensor of de lamellen regelen, zodat je je lichtinval zelf kan bepalen. Meer weten over de mogelijkheden? Contacteer de experts van Krial.

Oirschot20180914HR-8_39b6e47454f73b8766cdeb702e0d0c85
Meer weten over terrasoverkappingen?

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen