Kom langs in onze toonzaal, boek hier uw afspraak
Zomerverlof van 25 juli tot 19 augustus, servicedienst beschikbaar via deze link.

Naar de startpagina

Deuren en poorten openen met je smartphone

De smartphone is een onmisbare tool geworden in ons leven en in onze broekzak. De meeste mensen kunnen zich het gemis van hun telefoon niet meer voorstellen. Of dat een zegen of een vloek is, laten we in het midden. Eén ding is zeker: de smartphone heeft ons leven veranderd en het volledige potentieel van dit kleine toestel is lang nog niet bereikt. Wat de toekomst brengt, is moeilijk te voorspellen. Wel weten we wat we er vandaag al mee kunnen en wat we ongeveer mogen/kunnen verwachten.

Keyless je deur openen: het kan


Een sleutel wordt in de toekomst hoogstwaarschijnlijk overbodig. Keyless je wagen ontgrendelen of een deur openen via je smartphone is al lang geen sciencefiction meer. De toegang tot je appartementsgebouw verschaffen bijvoorbeeld, kan al een hele tijd via een codeklavier. En ook biometrie (oog-, vingerscans) is al relatief goed ingeburgerd. Verwacht wordt dat we, in dit ‘postcoronatijdperk’, steeds vaker zullen opteren voor contactloze toepassingen, zowel voor het openen van deuren als van poorten. Er zijn zelfs al mensen die een chip hebben laten inplanten in hun lichaam om o.a. deuren contactloos te kunnen openen.

Smartphone als intelligente sleutel


Vandaag zijn er al slimme systemen op de markt die toelaten om je deur of je garagepoort met je smartphone te openen. Hoe het werkt, hangt af van systeem tot systeem. Er zijn sloten die je op je bestaande deurslot kan aansluiten, maar daar zijn de mogelijkheden naar compatibiliteit/keuze van specifieke sloten eerder beperkt. Intelligente sloten vervangen het klassieke systeem en laten verschillende manieren van bediening toe.

Deuren en poorten openen met een app

Spreken we van de smartphone als intelligente sleutel, dan hebben we het voornamelijk over de apps die je kan downloaden voor het desbetreffende systeem. Eenmaal de app en het slot zijn gekoppeld, kan je aan de slag. Sommige systemen laten zelfs toe om je instellingen aan te passen zodat je ook vrienden of familie toegang tot je huis kan verlenen vanop afstand. En er zijn meer features, waarbij je ook data kan raadplegen, een programma kan instellen of controleren of je de deur wel goed hebt afgesloten.

Deuren en poorten openen met bluetooth

Een andere mogelijkheid is dat het ‘slimme slot’ je aanwezigheid detecteert via bluetooth. Ben je in de buurt van je deur of poort, dan herkent het systeem je aanwezigheid via je smartphone en krijg je automatisch toegang.
Meer weten?

Kom langs in onze toonzaal en leer er alles over