Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

Toonzaal open, boek hier uw afspraak!
Gesloten op 20 mei.

Belangrijkste adviezen bij de aankoop van een nieuwe poort

Een poort kiezen, hoe moeilijk kan het zijn? Wel, het blijkt toch iets meer voeten in de aarde te hebben dan je zou denken. Wil je een poort die energieverliezen beperkt? Vind je snelheid van openen en sluiten belangrijk? Of is inbraakveiligheid voor jou een topprioriteit? Alles begint bij een verkennend gesprek.

Poort met horizontale lijnen
Voor je tot de juiste poort komt, moet je een aantal stappen doorlopen en knopen doorhakken

Kiezen van een poort: een verkennend gesprek

Alles begint bij een verkennend gesprek in de showroom van Krial. Samen met een expert overloop je jouw belangrijkste vereisten.

Belangrijkste vragen bij keuze poort

De vragen waarop je nu al een antwoord kan formuleren zijn de volgende:

  • Gaat het over een bestaande situatie?
  • Moet je poort vervangen worden?
  • Welke poort moet vervangen worden?
  • Wat is de inbouwsituatie?
  • ...

Als we die informatie hebben, dan overlopen we de verschillende stijlen en motieven. Wil je het verkennend gesprek vlot laten verlopen, dan kan het zeker geen kwaad om al de afmetingen te weten en een foto mee te brengen van de situatie zoals die nu is.

Kleur, motief en paneeltype van je nieuwe poort

Wat geniet jouw voorkeur? Wil je verticale strepen of ben je eerder geneigd te kiezen voor een horizontaal lijnenspel? Misschien is een vlak/effen paneel meer iets voor jou. Of kies je toch voor een poort die perfect aansluit op de ramen, de deur en de algemene stijl van de gevel? De antwoorden op bovenstaande vragen geven meteen een beter inzicht in jouw smaakprofiel. Dat maakt het op zijn beurt makkelijker om jou een juiste selectie poorten te kunnen voorleggen. Tot slot is er de kleurkeuze. In samenspraak met de Krial-adviseur zoek je naar een kleur die perfect aansluit op de bestaande situatie.

Poortbediening ter plaatse en/of vanop afstand

Een bediening vanop afstand biedt heel wat voordelen. Maar ook een drukknop in de garage zelf kan zeer handig zijn. Wat de besturing/bediening betreft, zijn er heel wat zaken en gadgets die de gebruiksvriendelijkheid van je poort kunnen bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan een codeklavier. Als je niet goed te been bent, kan je je code delen met de dokter of met zorgverleners. Komen je kinderen ‘s nachts thuis van een avondje stappen, dan hoeven ze niet via de deur binnen te strompelen, maar kunnen ze, zonder veel kabaal, via de poort naar binnen. Je deelt je code met wie je wil. Of heb je toch liever een handzender in je wagen liggen? De keuze is volledig aan jou.

Handzenders Krial
Handzenders om je poort te openen en te sluiten

Hoe belangrijk is de snelheid van openen en sluiten?

De motor is het spreekwoordelijke hart van je poortensysteem. Het vermogen van de motor bepaalt hoe snel je die kan openen en sluiten. Hoe belangrijk snelheid voor jou is, moet je voor jezelf uitmaken. Als je in een drukke straat woont met veel verkeer, dan kunnen we ons voorstellen dat je je wagen graag snel parkeert, zodat je de automobilisten achter je niet te lang moet laten wachten. Afhankelijk van de hoogte en de grootte van de poort beschikt Krial over motoren die op zo’n 10 seconden de poort volledig kunnen openen.

De situatie ter plaatse

Als de eerste fase is afgerond, dan komen specialisten ter plaatse om de bestaande situatie te analyseren. Er wordt opgemeten, maar ook extra advies gegeven inzake besturing en automatisatie. De Krial-expert kan ook meteen zien wat er mogelijk is op dat vlak. Is er plaats voor een bedieningsknop? Is automatisatie technisch haalbaar? Of, wat moet er gebeuren om dit mogelijk te maken?

Meer dan enkel de installatie van je poort

De stielmannen en -vrouwen van Krial kunnen meer dan enkel je poort vervangen en een nieuwe installeren. Ze voorzien de uitbraak van de oude poort, kunnen een nieuwe dorpel plaatsen, hebben de kennis en kunde in huis om kleine vloerwerken uit te voeren en om beperkte elektriciteitswerken te doen. Kortom, een installatie van start tot finish.

Installatie Krial-poort
Installatie van een poort door Krial-installateurs
SL740940_7725d2db781baa52f1251dbf9f166871
Overloop je graag eens de mogelijkheden of leg je graag even je situatie voor?

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen