Toonzaal open, boek hier uw afspraak!

Toonzaal open, boek hier uw afspraak!

3 belangrijkste oorzaken waarom je poort niet opent

Een poort die niet opengaat kan voor frustraties zorgen. Je kan er je wagen niet meer in kwijt of, in het ergste geval, je kan niet meer naar buiten. Je stond net op het punt om met je afval naar het containerpark te gaan, maar moet nu noodgedwongen met je rommel door het huis en via de voordeur naar buiten. Er zijn tal van situaties die je het belang van een goed werkende garagepoort heel snel duidelijk maken. Maar hoe komt het dat je poort hapert of zelfs helemaal niet meer opent?

Krial-poorten zijn 100% Belgische kwaliteit
Een garage is multifunctioneel. Daarom is een goed werkende poort een absolute must.

Oorzaak 1. Geen elektriciteit of stroomstoring

Het klinkt nogal logisch dat als de motor niet van stroom wordt voorzien, deze niet zal werken. Opent je poort niet, controleer dan toch voor alle zekerheid of je niet te maken hebt met een elektriciteitspanne. Het beste bewijs dat de motor onder stroom staat, zijn de indicatielichtjes. Branden deze niet, dan kan dat te maken hebben met de voeding of wijzen op een probleem met de transformator. Is er elektriciteit, maar opent de poort niet? Ga zelf niet op onderzoek. Als er iets met de motor scheelt, dan laat je het probleem best over aan professionals.

Oorzaak 2. De torsieveer is gebroken of werkt niet naar behoren

Merk je dat de poort wilt openen, maar dat dat niet lukt? Dan kan de oorzaak liggen bij een gebroken veer. Als die veer stuk is, dan kan het onderdeel niet mee helpen ‘heffen’ en gaat de poort/ de motor in ‘veilige modus’. Om de veer in topvorm te houden, is het aangeraden om deze op regelmatige basis te smeren. Doe dit met vloeibaar vet, niet met al te hard vet. Het smeermiddel moet namelijk makkelijk tussen de verschillende ringen van de veer kunnen vloeien. Met hardere smeermiddelen of vetten lukt dit moeilijker.

Torsieveer Krial-poort
Een torsieveer is een essentieel onderdeel van een sectionale poort.

Oorzaak 3. Overbrenging tussen motor en looprail is stuk

De motor levert het vermogen om de poort te kunnen openen. Als de motor die kracht niet kan overbrengen naar de looprail, dan kan je de poort niet openen.

Een automatische poort manueel openen

Enkel als de torsieveer stuk is, kan je de poort op geen enkele manier openen, toch niet zonder het risico te lopen dat je het mechanisme forceert. Is de veer kapot, dan neem je best zo snel mogelijk contact op met een Krial-expert. In alle andere gevallen kan je de motor ‘ontkoppelen’ en de poort manueel openen.

20200612_154846_d6848404311c4d4591c01b28520e89c8
Is je poort aan een onderhoud toe of opent hij niet meer? Dringend hulp nodig? Of gewoon op zoek naar een nieuwe sectionaalpoort?

Lees onze brochures

Heel wat informatie over onze belangrijkste producten verzamelden we voor jou in folders en brochures. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen wanneer het jou past. Hier vind je onze folders en brochures.

Download:

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Sectionale poorten downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Brochure Zonwering downloaden

CLOSE

Het formulier werd correct verzonden.

Voordeuren downloaden

Stel ons al jouw vragen